Юлиан Вергов стана майстор готвач

11376
Юлиан Вергов стана майстор готвач
Снимка: Фермата Пенелопе

На 19-ти февруари бе премиерата на новия онлайн сериал "Фермата Пенелопе", в чиято главна роля е самият Юлиан Вергов. Сериалът разказва любовна история в село Долен, която се завърта около фермата за патешко месо "PENELOPE". Идеята на киноисторията е да популяризира патешкото месо в България като вкусна и здравословна алтернатива. Да разбие стереотипа, че това е едно трудно за готвене месо.

За да докажат качеството на деликатеса, домакините на премиерата поканиха своите гости да пробват всичките патешки ястия, които бяха показани в сериала. PENELOPE Premium Duck e специален деликатес. Бялата патица PENELOPE се слави с чисто месо, а в нейната крехка кожа се съдържат и по-малко мазнини. Патешкото месо е чудесен източник на протеини, желязо, селен и витамин В. А освен апетитна, е много по-лесна за готвене. Но всяка филмово-кулинарната продукция има главен герой - ето какво ни каза той.

Г-н Вергов ролята ви в сериала „Фермата Пенелопе“ по някакъв начин контрастира ли с личността Юлиан Вергов или се намират прилики?

Има доста прилики. Чисто визуално доста си приличаме с героя. (смее се) По един и същи начин действаме в живота, винаги ни се случва нещо различно и интересно. Може би той е доста по-уравновесен от мен. Това е единствената и най-съществена разлика.

Ако трябва да мотивирате хората да изгледат сериала, какво бихте им казали?

Ако не ви се гледа, не гледайте. На сила хубост не става. Второ - понеже България няма големи традиции в консумирането на патица, ще ги посъветвам да поправят тази грешка. Тя се приготвя по един любопитен начин и крайният продукт, лично за мен, беше много приятен и интересен. Много е вкусно наистина.

Как реагирахте първоначално, когато прочетохте сценария?

Аз горе-долу го знаех. На първата среща, която проведохме с Николай Зиколов, който ми е приятел от дете, и Мартина Солакова, бях приятно изненадан, защото това не е толкова често срещано пособие за реклама в България. Този сериал е откровена реклама, няма какво да се лъжем, да го крием или да преминава през продуктовото позициониране. Това е реклама на един български продукт и не само. В проекта се включиха с радост и други като Ботаника и т.н. Ако може и други хора да поемат такава инициатива, би било страхотно, защото българите могат да научат за неща, които се случват в България, но остават скрити за масовия зрител. А в този проект те са поднесени по приятен и интересен за хората начин.

Сцените в сериала се развиват в Родопите, село Долен. Познавахте ли от преди тамошния район и с какво той е специален за вас?

Районът не го познавам. Познавам единствено град Гоце Делчев. Село Долен е много близо до него. Бил съм няколко пъти там и хората, противно на това, което говорят за тях, са страшно сърдечни. Прекарвал съм доста време там, когато съм ходил на турнета, и мога смело да кажа, че страшно много ми харесва. А природата е фантастична, специално селата по-нагоре са божествени. 

Разбирам хората, които предпочитат живота в селата, вместо този в големите градове. Въздухът е по-чист, сърцето ти се пълни с красотите на природата, а освен това и на много места няма обхват, което е може би най-големият плюс, защото много от нещата в заобикалящата ни действителност отпадат. Включително и лични и професионални ангажименти. Аз лично бих живял по малко на село. Хората са различни. Аз съм повече градски тип и обичам да бъда заобиколен от много хора, динамичен живот и ангажименти. Обичам да ходя на море, планина, на село, но просто от малък съм израстнал в София и някак съм свикнал да живея тук. Осъзнавам, че така съм се лишил от доста неща, които в момента ми липсват, но никога не е късно.

Има ли по-голяма свобода при правенето на онлайн сериал, отколкото в телевизионния? Този формат става все по-популярен. 

Ако си професионалист и искаш да го правиш качествено, разбира се, че онлайн пространството дава повече свобода, защото там няма такива рестрикции, които постоянно да се съблюдават. 

Как хората във вашата професия успяват да запомнят толкова текстове и как вие самият успявате да се справите с толкова различни и непрекъснато нови роли?

Преди всичко е въпрос на концентрация. Нееднократно съм споменавал, че добър актьор са става само в театъра. Има много популярни лица, които са известни от сериали и други телевизионни и онлайн формати, но там, където можеш да развиеш всичко онова, което може да притежава един актьор като въображение и начин на мислене, е театърът. Играейки всяка вечер, репетирайки през няколко месеца, ти придобиваш една хиперактивност, която ти помага включително и за текста. Ако се снимаш в сериал, на ден трябва да запомниш по 10-12 сцени, без да изтриеш текстовете от представленията. Моят мозък е така устроен, че заличава по-старите текстове, които съм играл преди години, защото в противен случай ще ми се задръти главата. Но все пак помня кратки текстове от преди години.

Как се справяте с основната опасност – пренатоварване и бърнаут?

С пренатоварването не се справям. Бърнаутът е да гръмнеш в професията. Аз толкова си обичам професията, че често гърмя. Аз всъщност сам си се натоварвам, защото се занимавам с много проекти, които сами идват при мен. Аз искам да направя това и това, и това. И накрая гръмвам. (смее се)

Дъщеря ви постепенно се насочва към актьорската професия – какви съвети й давате?

Давам й съвети само ако ги поиска. Казвам й къде би било хубаво да участва и къде не. Едно от най-важните неща за един добър актьор е хигиената - да знаеш къде да участваш и къде не. Освен това, чисто професионални съвети съм й давал за филм, в който участва. Също така съм й казвал, както вече споменах, че за да бъде добър един актьор, той задължително трябва да премине през театъра, за да развие най-важните умения. 

Интервю на Илиана Симеонова

***

За любителите не само на хубавите кино истории, а и на качествените гурме продукти, от значение е следното.

По-запознатите кулинари са наясно с една характерна особеност: че вкусът на патиците зависи от това дали са отглеждани за месо или за угоен дроб: PENELOPE Premium Duck са единствените по рода си в България, които са избрали първото.

Oсобено внимание се обръща на това птиците да могат да живеят комфортно в климатизирани помещения, да се движат свободно, да имат постоянен достъп до прясна вода и пълноценна храна и да не са подложени на принудително хранене. Спазваният висок стандарт включва: биосигурност, хуманно отношение към животните и във фермите и във фабриката за обработка. 

Породата е Бяла Пекинска патица и тъй като се отглежда само за месо, срокът на отглеждане е 39-45 дни. Тъкмо заради това се нарича млада патица.

Патиците PENELOPE се отглеждат в България, във ферми в гр. Славяново. Родителските стада се намират в гр. Севлиево, където се намира и фабриката за обработка на птиците. От яйцето до готовия продукт, всичко се случва в България.

Патешкото месо PENELOPE е от рода на червените меса, което го прави много полезно. Продуктите на PENELOPE са с високи вкусови качества и голямо разнообразие, което дава практически неограничени подходи в кухнята - това са бут, филе/магре/, маншон, дробчета, сърца. Те могат да се приготвят на фурна, на грил, на тиган, подходящи са за варене /вкусна патешка супичка за душата/, задушаване, печене. Може да се приготви всичко, което е подходящо за двата типа готвачи: тези, които имат богата фантазия и обичат да импровизират, както и хората, целящи лесна за приготвяне и вкусна храна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com