В Юта обявиха порното за здравна опасност

4022
В Юта обявиха порното за здравна опасност
Снимка: Thinkstock/Guliver

Властите в американския щат Юта обявиха порнографията за опасност за здравето на населението. Както обясни губернаторът стъпката е предприета, за да бъдат защитени семейството и младежта, предаде БГНЕС.

Законопроектът в щата, 63% от чието население са мормони, не забранява порнографията, но изисква засилване на мерките за предотвратяване въздействието на порнографията и наркоманията. Група активисти, отстояващи интересите на „индустрията за възрастни“, отправи критики към инициативата на властите, като я определи като закон със старомоден морал.

Във Великобритания се тревожат за младите - правели много анален секс

Аналният секс се превърна в проблем, който разтревожи сериозно британското правителство, пише The Indipendent. Според официално оповес...

Законопроектът гласи, че порнографията трови сексуалното общуване в обществото и води до хиперсексуалност юношите и даже децата в предпубертетна възраст. Авторите на предложението изискват промяна на социалната политика и политиката в областта на образованието, методите на профилактика и изследвания, но не казват конкретно по какъв начин следва да бъдат осъществени тези промени. Губернаторъ Гари Хърбърт подписа законопроекта. Според неговата преценка разпространението на порнографията сред обществото е зашеметяващо.

Според проучване, извършено през 2009 г., сред американските щати Юта е начело по ползващите порнографски материали през интернет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com