Важните хора в живота на една жена

3078
 Важните хора в живота на една жена
Снимка: iStock

Срещаме много, наистина много хора в живота си. Но кои от тях са наистина значими?

Оформянето на личността е дълъг и сложен процес. За формирането на женската същност факторите също са много, но ето кои са най-важните хора в живота на една жена:

5 неща, които една жена никога не трябва да прави заради мъжа

От древни времена жените са били считани за пазителки на семейното огнище. Те са жертвали всичко в името на семейството си. И днес мно...

На пръв поглед звучи логично най-важно да е детето ѝ. От момента, в който то се появи, сякаш завзема целия ѝ свят. Така е, безспорен факт! Но за да стигнем до момента, в който тя е станала майка, трябва да минем през един дълъг етап – този, в който се е формирала като личност. Роля са изиграли много хора, но със сигурност най-важна остава ролята на родителите. Те са тези, които задават модела на поведение на своята дъщеря.

И по-специално – особено значим е образът на майката.

Ролята на майката в отглеждането на детето е дори малко по-голяма, колкото тази на бащата, особено когато става дума за отглеждане на момиче. Каква е ролята на майката? Това е дума, в която са заложени биологични и психологически характеристики, за нейната личност, идеологическо поведение, ценностна система, за модели на поведение, взети от социалната група, в която живее, и за степента на идентификация с тази група. Ролята на майката по дефиниция означава относително постоянна и вътрешно последователна система на поведение на жена, която е майка и/или изпълнява задачите на майката. Кой определя какви са задълженията и правата на майчинството? На първо място, обществото и културните модели.

Ролята на майката е отговор на поведението на другите хора в обществото, но най-вече е реакция на поведението на децата. Още от раждането на детето значението на майката е много важно за правилното му развитие. Ролята на майката трябва да се основава на любов и доверие, а присъствието й в живота на малкото дете трябва да помага за изграждането на самочувствието и самоувереност на малкото дете. Качеството на връзката майка-дете определя умственото и емоционалното развитие на детето.

Нещата, които трябва да научиш преди да навършиш 40

1. Вашата представа за „най-добър живот“ винаги ще бъде противоречива. Можете да се почувствате потиснати поради скорошен ...

Майката е най-важният човек в живота на детето, независимо дали то е на месец, два, пет или четиринадесет години. Или 40 дори! Значението на майката е право пропорционално на чувството за безпомощност на детето. Колкото повече малко дете се нуждае от грижи, толкова по-голяма е ролята на майката. Липсата на тясна връзка между майката и детето може да доведе до сериозни последици за развитието на малкото дете, например отсъствието на майка през първите месеци от живота на детето може да причини симптоми на сирако заболяване. Ролята на майката е и ролята на възпитателя. Жената в семейството е тази, която е отговорна за създаването на емоционалния климат, за емпатичното отношение, изпълнено с чувствителност и топлина, което се отразява косвено в социалното развитие на детето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com