Веднага спрете да кръстосвате краката си при седене!

2039
Веднага спрете да кръстосвате краката си при седене!
Снимка: iStock

Кой от нас никога не е кръстосвал крака? Няма такъв случай. Дамите обичат да кръстосват краката си, тогава се чувстват по -изискани. От медицинска гледна точка обаче това не е здравословен навик.

Кръстосан крак над крака, особено при жените, се свързва със сексуалната привлекателност, най-вече когато жената носи високи токчета и къса пола. Много жени също кръстосват краката си напълно несъзнателно, по навик. Такъв навик обаче може да има сериозни последици за здравето ни. Какви?

Изглежда, че позицията с кръстосване на краката е като всяка друга и смело можем да седнем така. За съжаление, това не е напълно вярно. Кръстосаните крака са лош навик по няколко причини. 

При кръстосване на краката коремните мускули се отпускат доста, което означава, че мускулите на гърба трябва допълнително да се напрегнат за да поддържат правилно гръбначния стълб. Така че, ако останем в това положение за дълго, за съжаление гърбовете ни ще започнат да болят. Тъй като напрягаме гръбначния стълб като кръстосваме краката си твърде често, правим същото и с гръбначния диск, защото докато седим с крак върху крак сме леко прегърбени, тъй като е невъзможно да се поддържа правилното  изправено положение на гърба. По-лошото е, че навикът да кръстосвате краката си може да причини проблеми с вените. А именно, има по-голяма тенденция към образуване на разширени вени, което допълнително засилва например наднорменото тегло.

Не забравяйте, че когато седите с единия крак над другия твърде дълго вие натоварвате по-силно единия от тях, предотвратявате правилния приток на кръв и причинявате вазодилатация, а това е лесен начин за появата на разширени вени по краката. В това положение кръвното налягане се повишава значително, тъй като вените са компресирани - а това от своя страна може да доведе до повишаване на налягането.

Кръстосването на краката може да повлияе зле на стойката ви!

Честото кръстосване на краката също влияе неблагоприятно върху цялостната фигура. Седенето в продължение на няколко часа в това положение може да причини дискомфорт в ставите, особено в областта на кръста, бедрата и шията. Повтарящите се болки в гърба в резултат на лоша седнала стойка могат да доведат до образуване на гръбначна херния, която е досадно и болезнено заболяване, което често изисква инжекционна терапия.

Дългото и често кръстосване на краката също може да допринесе за увреждане на нервите. Какво означава това? Можем да почувстваме неприятно изтръпване в крайниците, което понякога може да бъде под формата на прищипване или дори силно изтръпване. Не подценявайте такива симптоми - веднага опитайте масажиране на сковано място, но ако ситуацията се повтаря редовно, струва си да се консултирате със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Щипка на прозореца? 7 лайфхака, за които може би не знаете

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно