За красива кожа и коса - масло от манго

1642
За красива кожа и коса - масло от манго
Снимка: iStock

В грижите за своите кожа и коса, човек избира най-качествената козметика под формата на кремове и маски. Все повече се отдава предпочитание и към природните продукти и етеричните масла. Те имат доказано положително въздействие върху кожата и косата и са с доказани резултати. Едно от най-полезните и използвани е и маслото от манго, което има много фин и приятен аромат. То се получава чрез пресоването на семената на плода и може да използва както самостоятелно, така и в комбинация с други етерични масла, като бадемово, какаово, кокосово, масло от жожоба и други. 

Ползите от масло от манго

Маслото от манго съдържа големи количества витамин С и Е, които подхранват кожата в дълбочина и помагат за намаляване на бръчките, стриите и пигментните петна. Според редица проучвания, редовната му употреба, може да доведе дори до тяхното премахване.

Маслото от манго помага и в борбата със свободните радикали– молекули, които могат да доведат до редица възпаления в тялото или да ускорят стареенето на кожата на тялото и лицето. Съдържащият се в маслото витамин С предотвратява това, защото има свойството да спомага синтеза на колаген – протеин, който се съдържа в кожата и я поддържа стегната и еластична.

За по-хубава кожа - използвайте водата от картофите!

Богато на много и различни хранителни вещества, маслото от манго е полезно за всеки вид кожа – за суха до мазна и дори чувствителна. То има свойството да хидратира в дълбочина, като така поддържа еластичността и текстурата на кожата и не запушва порите. В резултат тя е мека и добре подхранена. При суха и раздразнена кожа маслото от манго действа ефективно за облекчаване на сърбежа и предотвратяване на възпалението. Съдържащите се в него мастни киселини от своя страна я правят по-мека и приятна на допир.

Маслото от манго съдържа много полифеноли, сред които са галлова и ферулова киселини и е богато на витамини А, С, Е и К. Всички те спомагат за предпазване на кожата от вредните ултравиолетови лъчи, като така се намалява увреждането и преждевременното стареене на кожата. Това го прави един много полезен продукт през летните месеци, когато сме изложени на слънце по-продължително време, но което не означава, че замества слънцезащитната козметика.

Освен за кожата, маслото от манго е много полезно и за косата, защото подхранващите мастни киселини в него, предотвратяват увреждането и накъсването ѝ и я предпазват от появата на пърхот. Достатъчно е да го нанесете като маска по цялата дължина на косата, да изчакате да подейства за 30 минути и да изплакнете.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 1 май
Стихотворение за 1 май

"Първи май" Да спрат фабричните комини и всеки черен труд да спре, и туй намръщено море от морни роби и робини да озари и приласкай усмивката...