За любовта и след това

3531
За любовта и след това
Снимка: iStock/Guliver

Има един момент, когато не си влюбен и имено в него можеш да погледнеш по един по-различен начин на думата - Любов. Така можеш да видиш по-ясно, без замъглен от розова мъгла и пеперуди в стомаха мозък, какво точно се случва с любовта, как протича тя, как се развива, как расте и как става все по-силна… или умира. Много често след определен период нещата просто изчезват и първоначалната еуфория и любов се изпаряват.

Защо е така?

За 2018-та си обещай да не позволяваш да разбиват сърцето ти

През 2018 не се връщай при този, който разби сърцето ти. Този, когото си мислеше, че никога няма да спреш да обичаш. Този, който си тръ...

В началото на всяка връзка всичко е розово: няма никакви проблеми, нищо не може да ни спре да се обичаме.Човекът до нас е прекрасния принц на бял кон. Но когато мине известно време, започваме да гледаме по-реалистично на нещата: прекрасният принц се превръща в обикновено момче, а конят или изчезва или се превръща в магаре. Независимо колко страстна и буйна е една връзка отначало,страстта отминава и добре би било да има нещо друго да заеме мястото ѝ.

И тук идва обичта. Да погледнеш на твоят избраник със здравия си разум, да знаеш всичките му добри, но и всички лоши качества. Да, ще се сблъскаш и с такива. И когато дойде този повратен момент в една връзка и трябва да решиш, можеш ли да продължиш с този човек и да го приемеш такъв какъвто е, в много случаи се стига до раздяла. Не за друго, а защото, когато любовта ти изчезне, ти се сблъскваш с един човек, който както теб си има своите недостатъци и в много случаи хората правят грешката да се опитват да променят именно тези неща, които в началото са намирали за очарователни и сладки.

Това отблъсква и него и става едно голямо объркване. Но какво се случва, когато осъзнаеш, че всички тези недостатъци и лоши черти не ти пречат... здравият ти разум не протестира срещу избора ти, а напротив. Тогава спокойно можеш да целунеш любимия и да благодариш на Господ, че те е събрал с човека, с който можеш да прекараш остатъка от живота си. Защото това е обичта! Да го приемеш такъв, какъвто е. Да се радваш на всичко, което имате заедно и да благодариш, че е в живота ти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньора им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com