Задай си тези 5 въпроса, преди да се омъжиш отново

1769
Задай си тези 5 въпроса, преди да се омъжиш отново
Снимка: iStock

Ще се омъжвате отново... или поне така сте решили. Съветваме ви първо добре да го осмислите и да си отговорите на тези 5 важни въпроса...

1. Как се разрешават конфликтите във вашия предишен семеен дом – особено когато има разногласия? Вашият "бивш" крещеше ли, или по-скоро говореше спокойно? 

7 съвета от жените с щастлив брак

Всяка жена мечтае за щастлив брак, но не всяка успява да го постигне.  Всъщност щастието не е подарък, а постижение, върху което ...

Ако партньорът избягва определени теми, за да не ескалира конфликта, това означава, че той най-вероятно е възприел такъв стандарт на поведение и го е научил от родителите си. "Трябва да можеш да се различаваш красивото и да правиш разлика" – казват някои. Направете си такава стратегия за съгласуване на различни мнения, така че те да не развалят връзката, а по някакъв начин да я заздравят. Защити скандалите водят само към едно...раздяла. Така че, ако вече сте преживели точно това, внимавайте!

2. Искате ли да имате бебе? Ако е да, ще му сменяш ли памперсите? Имате ли деца от предишния брак? А той?

Експерти - особено тези по дела за развод - казват, че сме внимателни по отношение на това, особено за "втория опит". До преувеличение – на въпроса за децата отговаряме както желае партньорът ни, а не винаги по съвест. Междувременно трябва да се обсъдят много въпроси - колко деца бихме искали да имаме? Кога ще вземем решение за потомството? И най-вече какви роли ще поемем като родители.

3. Ще ни наранят ли или ще ни помогнат нашите минали любовни преживявания?

5 въпроса, които трябва да се запитате, ако искате да сключите брак за втори път

Понякога, по една или друга причина, бракът се оказва несполучлив, стига се до развод, а след това никой не е казал, че не можем да отк...

Особено важно е дали партньорът ни преди е бил в дългосрочни връзки. Сериозни - както се казват. Според Брадфорд Уилкокс, директор на Националния проект за брак, дългосрочните връзки могат дори да обезкуражят или предразположат хората към развод! Партньорката от своя страна има склонност да прави т.нар. назадни сравнения и назадна ревност (на бившия). Как да реша този проблем? Експертите предполагат, че миналото просто трябва да се обсъжда, като се приеме, че не сме били „първи“ за нашите партньори.

4. Колко важни са религията и вярата за вас? Как ще празнуваме празници – дали изобщо ще ги празнуваме?

Лесно е да влезете в различията по този въпрос - ние изнасяме от предишните семейните домове малко по-различни идеи за това как да празнуваме или например, да прекарваме неделята. Въпросът е дали вярата ще бъде бариера или не. Нещата стават още по-сложни, когато се решим да имаме втори брак. Следователно въпросът абсолютно изисква дискусия. И план за действие, разрешаване на подобни спорове в бъдеще.

5. Как си представяш връзката след 10 години?

9 типа женско поведение, които мъжете ненавиждат в брака

Когато нашият любим вече не изпитва предишната любов към нас, той невинаги има смелостта да говори директно за това. И ние самите не ви...

Това е въпрос, който винаги трябва да имате предвид – защото той определя цел. Ако се страхувате от нов развод или раздяла – можете да реагирате предварително. Експертите смятат, че твърде често разчитаме на съдбата. Без да навлизаме в прекомерен самоанализ, много неща могат да бъдат поправени, преди да се превърнат в непреодолими препятствия и отново да се разведем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com