Замразени лимони при диабет и проблеми с килограмите

28717
Замразени лимони при диабет и проблеми с килограмите
Снимка: iStock/Guliver

Лимонът е част от нашия хранителен живот от векове. До момента го използвахме под формата на сок или филийки. Днес ще ви разкажем за друга негова форма, която е добра за хора, страдащи от рак, затлъстяване и диабет. Доказано е, че кората на лимона съдържа повече хранителни вещества от сока, както и съединения, които се борят с много заболявания. Най-добрият начин да получите максимална полза е да го замразите, настържете и използвате. Ето как:

1.            Какво правят те?

Замразените кори имат основни съединения, които засилват имунната система, нормализират нивата на холестерола и предотвратяват развитието на рак. Те са богати на хранителни вещества като витамини А, В6, С и Е, желязо, цинк, калий, фибри и протеини. Те, също така, съдържат флавоноиди и лимоноиди, за които е известно, че укрепват клетките и се борят със свободните радикали. Проучванията показват положителни резултати в борбата с туморите, диабета, регулират нивата на кръвната захар и кръвното налягане и също така насърчават загубата на тегло.

2.            Как да замразите лимон?

Тъй като хранителните вещества присъстват основно в кората, важно е да ги измиете правилно в течаща вода. След това ги дезинфекцирайте със сода за хляб или ябълков оцет. Отново ги измийте под течаща вода и поставете във фризера за една нощ.

3.            Как да ги използваме?

След като замръзнат, настържете ги в стъклен буркан и дръжте буркана във фризера. Можете да го използвате както и когато е необходимо. Препоръчва се настърганата кора да се използва като гарнитура за салати, супи, сокове и дори в домашно приготвени сосове.

4.            Съдържа съединения за борба с рака

Според направени проучвания, лимонът съдържа около 25 съединения за борба с рака, включително витамин С, гликозиди, пектин и лимонен.

5.            Защо да го замразим?

Според експерти, повече, отколкото в сока, хранителните вещества присъстват в кората му и това е причината да се препоръчва да се замразят и след това да се използват за храна и грижа за кожата.

6.            Премахва токсичните отпадъци

Според изследванията, пилингите са показали потенциал за премахване на всички токсични отпадъци от човешкото тяло. И това е причината те да се използват при лечението на пациенти с рак в Индия и в чужбина.

7.            Добър за кожата

Козметиците винаги са съгласни с факта, че лимоновата кора е отличен ексфолиант, който не само премахва мъртвата кожа, но и я овлажнява.

Тъй като лимонът има голямо съдържание на витамин С, когато го използвате за третиране на кожата, е добре няколко часа след това да не се показвате на слънце. Причина за подобна превенция е това, че кожата става особено чувствителна след третирането с витамин С и може да се получи неприятна пигментация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво поведение веднага издава ревнивия мъж?

Сиренето в големи количества е вредно за панкреаса

Най-мъдрата японска притча за спомените

Най-силното стихотворение посветено на синовете

Любовен съвет за всяка зодия за 14 май 2024

Таро хороскоп за 14 май 2024

Изследователи дават отговор на въпроса: Можем ли да се научим на търпение

Тези зодии са истински медиуми

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 14 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 14 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно