Защо да не използвате тоалетната хартия в хотела, ако е сгънат върхът ѝ на триъгълник?

79456
Защо да не използвате тоалетната хартия в хотела, ако е сгънат върхът ѝ на триъгълник?
Снимка: iStock

Забелязвали ли сте фигурите от кърпи върху леглата в хотелите и сгънатият под формата на триъгълник край на тоалетната хартия? Това е начин, по който ви приветстват като добре дошли и ви показват, че стаята е почистена и подготвена за вас. Подобно на хигиенните ленти върху тоалетните чинии.

Сгъването по този начин преди настаняването на новите гости е традиция, произхождаща от Япония. Там триъгълникът в края на ролката хартия означава, че сте добре дошли, че сте чакани и скъпи гости и е вид глезене и проява на внимание към туристите. Сгъването на тоалетната хартия се прилага масово в Азия и по-рядко в Европа, където пък кърпите под формата на лебеди и други фигури върху леглото са често срещани.

Трябва да внимавате с ароматизираната тоалетна хартия – ето защо

Изборът от тоалетна хартия, предлагана на пазара, е наистина широк, вариращ от обикновена бяла до ароматизирана и цветна. Освен това мн...

Защо тогава не трябва да използвате тоалетната хартия, щом сгъването на края ѝ под формата на триъгълник (или под каквато и да е форма), сочи почистване и че камериерките са си свършили работата?

Проблемът не е в самата хартия, а във факта, че сгъването изисква работа с ръце. Обикновено камериерките в хотелите почистват кошовете, извършват основна хигиена на стаята и банята с едни и същи ръкавици. Същите тези, с които ще сгънат кърпите върху леглото ви и края на тоалетната хартия. Ето защо не използвайте хавлии, от които са направени красиви фигури, и сменете ролката, нагъната със старание. Или поне откъснете края ѝ и го изхвърлете. Изключително нехигиенично е да използвате този сгънат край, преминал през ръкавиците на камериерката, с които е почистила редица стаи и тоалетни.

Какво да правите с хавлиите?

По-сложна е ситуацията с кърпите. Ако при рулото лесно може да откъснете края, който е пипан, то при хавлиите това е невъзможно. В случай, че посещавате хотела от дълго време и че знаете, че правят фигури от кърпите, помолете предварително да не го правят. Ако е нов за вас и останете изненадани, поискайте поне една чиста кърпа допълнително или имайте предвид и си носете и лична от дома. Не споделяйте причината с домакина, той счита, че ви приветства за добре дошли и вероятно ще се обиди. Просто деликатно помолете за още една хавлия и решете въпроса с финес.

Коя е "правилната" посока за закачане на тоалетната хартия?

Може би никога не сте смятали, че това е проблем, но хората непрекъснато водят разгорещени дискусии за това по какъв начин трябва да е ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Стихотворение за Великден

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com