Защо е полезно да съхраняваме обувки и дрехи във фризера

5296
Защо е полезно да съхраняваме обувки и дрехи във фризера
Снимка: Pixabay

Вероятно не сте се сещали, че може да сложите някои дрехи и обувки във фризера и това е напълно нормално. Защо ви е да го правите, когато имате гардероб. Истината обаче е, че някои материи могат да удължат живота си и да се запазят в добро състояние, ако бъдат поставени във фризер. Ето кои са.

Вълнени изделия – ако не можете да се справите с молците в гардероба и все намирате такива или следи от тях по дрехите си, сложете дрехата в плик и оставете във фризера за две седмици. Студът ще унищожи ларвите на молците и всякакви бактерии и вредители по дрехите.

Кожени изделия – с времето и многото носения на кожените дрехи като пола или яке, те се сдобиват със специфична миризма, която не се маха след пране. Можете да се справите с нея, ако сложите дрехата в торбичка и я оставите за едно денонощие във фризера. После кожата ще бъде по-свежа и с красив външен вид.

Спортни дрехи – това са дрехите, с които тренирате и е нормално те да започнат да излъчват характерна миризма, която да не изчезва и при пране. За да се отървете от нея, приберете спортните си дрехи в плик и ги сложете във фризера за една нощ. Миризмата ще изчезне и от тях ще лъха единствено свежест – точно това, към което сте се стремили.

Кашмирени изделия – дрехите от кашмир са по-скъпи и качествени, а мекотата, която притежават, просто те кара да се влюбиш в тях. За да удължите живота им и да ги носите по-дълго време, през определен период от време оставяйте дрехата във фризера.

Чорапогащник – необходимост за дамите, които обичат да носят рокли и поли независимо от сезона. Тяхната материя обаче е много тънка и лесно се къса. За да я стегнете, намокрете чорапогащника, отцедете го от излишната вода, приберете в плик и сложете във фризера.

Обувки – един от най-често срещаните проблеми при обувките е неприятната миризма, която може да се появи с времето. Ако след като ги пуснете в пералня, миризмата не изчезва, опитайте друг метод. Сложете обувките във фризера за една вечер. На сутринта миризмата трябва да е изчезнала.

Друг трик, за който може да ви помогне фризерът, е да разширите обувките, които ви стягат. Сложете в тях торбички, пълни с вода, и ги приберете във фризера за няколко часа. След като ги извадите и махнете пликовете, обувките трябва да ви стават и да не ви стягат никъде.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com