Защо изглеждаме по-стари през зимата и как да се справим с това?

4177
Защо изглеждаме по-стари през зимата и как да се справим с това?
Снимка: iStock

През зимата изглеждаме средно пет години по-възрастни, отколкото сме в действителност. Но можете да се преборите с това!

Студено време, постоянно суха кожа, скучна коса - всичко това визуално ни добавя по голяма възраст и като правило през зимата изглеждаме по-възрастни, отколкото сме в действителност. Събрахме няколко начина, по които зимата ни състарява, и ще ви кажем как да се справите с тях.

Как да защитим кожата си през зимата

Студът, снегът, вятърът и слънцето навън, в комбинация с климатиците и парното у дома, допълнително изсушават и придават на кожата ни е...

Премахнете кръговете под очите

Колкото по-студено е времето навън, толкова по-забележими стават тъмните кръгове и торбичките под очите – почти два пъти по-големи. Има обективни причини за това: липса на витамини D и K, по-бледа кожа на лицето - и сега изглеждаме с 4,5 години по-възрастни. Вземете витамините си, грижете се за кожата си и използвайте малки трикове за грим, когато е необходимо – като смесване на коректор с влажна гъба – така кожата ще сияе и ще изглеждате по-млада.

Правете си маски за коса

Сухият вътрешен въздух поради централното отопление, студеният външен въздух и статичното електричество правят косата ни скучна и чуплива. Междувременно лъскавата гъста коса е един от основните признаци на младост и свежест. Вземете подхранващи и овлажняващи маски и поглезете косата си по-често през зимата - резултатът ще ви зарадва.

Купете си цветни шалове и шапки

Златни правила за грим през зимата

Гримът за дамата през зимата може да бъде по-силен от грима през другите сезони. Зимният тип красота е този, който се характеризира с т...

Зимата е време за тъмни и скучни цветове. По някаква причина хората все още предпочитат връхни дрехи в тъмносини, сиви, черни или кафяви нюанси. Може би е практично, но доста депресиращо! Освен това, колкото повече остаряваме, толкова повече тъмните дрехи подчертават всякакви бръчки и сенки по лицето ни, като ни състаряват. Затова изберете ярки аксесоари и се опитайте да поддържате зимния си гардероб по-слънчев, отколкото летния.

Овлажнявайте кожата си

Алфата и омегата на зимната грижа за кожата е хидратацията. Колкото по-суха е кожата, толкова повече се лющи, толкова по-стара изглежда и толкова по-лесно се появяват бръчки по нея. Изберете добър продукт, който ще подхрани и овлажни кожата ви, и не забравяйте да го използвате!

Занимавайте се със спорт

Колкото по-студено и тъмно е навън, толкова по-рядко спортуваме и толкова по-пасивен е живота, който водим. Това е естествено: тялото се стреми да пести енергия, а не да я губи. Но все пак си струва да се преборите и да започнете да тренирате - поне у дома, поне 15 минути на ден. В допълнение към очевидните ползи за здравето и имунитета, упражненията са полезни за кожата ни и да, не само ни помагат да изглеждаме по-млади, но буквално ни връщат младостта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Кои неща в нашата кухня обикновено използваме неправилно и къде грешим?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com