Защо не мога да срещна любовта?

10044
Защо не мога да срещна любовта?
Снимка: iStock/Guliver

Да се омъжиш за успешен и разбиращ човек е може би мечтата на всеки втори на земята. Но не всички успяват лесно и бързо да си подредят личния живот.

Защо не мога да срещна любовта?

Предлагаме ви Топ 8 най-често срещани причини, заради които нямате късмет в любовта:

1. Високи изисквания

Да, високите изисквания често подтикват към това някои да нямат късмет в любовта. Разбира се, дамите искат идеален партньор до себе си, а мъжете 100% подходяща съпруга. Но имайте предвид, че не всички сме перфектни. Затова трябва да сте малко по-снизходителни към потенциалните си гаджета. В противен случай рискът да останете сами е голям.

2. Пасивен начин на живот

Самотните доста често са на мнение, че ако им е писано да срещнат правилната половинка, тя сама ще се появи на прага им. Но не е така! Много хора предпочитат да прекарват време с приятели или просто на претъпкани места, където смятат, че е по-вероятно да срещнат любовта си веднага.

Какво е любов или многото лица на любовта

3. Ниско самочувствие

Често има случаи, в които хората са с твърде ниско самочувствие. Такова се равнява на скромност и това не може да е причината да нямате късмет в любовта, нито да си задавате въпроси от типа - Защо не мога да срещна любовта? Не всичко обаче е толкова просто. Притежателките на такъв „склад с ниско самочувствие“ възприемат всяко внимание като нещо специално и невероятно. Те твърдо вярват, че всеки комплимент е чудо, а това ги поставя в неловки ситуации.

4. Черти на характера

По някаква причина повечето хора категорично отхвърлят факта и не искат да приемат, че имат сложен характер. Обикновено красивите жени  не са съгласни да вярват, че имат труден характер. За мъжете е малко по-различно, но пак важи. Въпреки това упоритостта, високото самочувствие, арогантността често стават причина за провален личен живот и дават отговор на въпроса: Защо не мога да срещна любовта?

5. Грешен семеен модел

Всеки от нас има в главата си определен семеен модел, който смятаме за идеален. Не е необичайно някой човек да няма късмет в любовта, защото е израснал в семейство, в което няма бащина фигура. Често възприемаме и копираме нагласите на родителите си. Оттук следват всички неприятни последици.

6. Мъжки характер

Всички знаем, че има определен вид характери, а има и жени, които се борят за равенство между мъжете и жените. Често такова фанатично желание да са в крак с мъжете във всичко завършва със самота. Жените са нежния пол, който се нуждае от подкрепа и силно мъжко рамо. Не забравяйте това!

10 знака, че сте открили истинската любов

7. Натиск от роднини

Понякога хората се оказват в положение, в което родител или любим човек оказва пагубно влияние, върху тях. Например, авторитетна и властна майка може да се превърне в пречка за създаването на успешна връзка. Бащи, които не виждат нищо достойно в избраниците на дъщеря си, също лесно могат да станат причина за неуспешния личен живот на вече порасналото им дете. Ако нямате късмет в любовта по тези причини, преразгледайте отношенията си с роднини. Може би именно там ще намерите отговора на въпроса: Защо не мога да срещна любовта?

8. Нежелание да бързате

Случва се увлечени от работа или възможност - да прекарвате така свободното си време и да не бързате да търсите любовта. Това много пъти се обяснява и с факта, че такива хора се надяват, че ще имат още много време пред себе си. Уви, времето минава и тогава въпросът защо не мога да срещна любовта, остава като забита кама.

Много често се случва така, че днес сте на 20 и тълпи от почитатели се надпреварват, а утре вече сте на 30, първите бръчки, умора от работа и бурен начин на живот ви застигат. Всички потенциални ухажори вече са с подредени семейно планирани щастливи дни. Тъжно е, но много хора именно така пропускат времето и шансовете си. Реално, само от тях зависи да променят бъдещето си и да дадат щастие на личния си живот!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотоврение за 18 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Всичко, което трябва да знаете за православната молитва

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Шест неща, които ще ви помогнат да обновите интериора си за един ден

Защо всъщност котките се страхуват от краставици?

Тези 5 признака показват, че сте свръхчувствителен човек

Това са най-лесните ежедневни прически за къса коса

Какви мъже харесват жените и кои ги отблъскват: 7 вида партньори според дамите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com