Защо пералнята се пълни с вода, когато не работи?

14180
Защо пералнята се пълни с вода, когато не работи?
Снимка: iStock

Има два „начина“ водата да се появи в барабана при изключена пералня:

1. От канализацията. В този случай в барабана на пералнята се натрупва мътна вода с характерна миризма. Това често се случва, ако изтичането на вода от машината е свързано към сифона на мивката в кухнята или банята. От време на време сифонът може да се запуши и да работи неправилно: докато използвате мивката, нивото на водата в него се повишава, водата навлиза в дренажния маркуч и след това в резервоара на пералната машина.

2. От водоснабдяването. В тази ситуация чистата вода бавно ще се събира в резервоара. Причината за това е дефектен вентил за подаване на вода в пералната машина. Позволява преминаването на водата в „затворено“ положение. Диагностицирането на тази неизправност е просто - изключете спирателния вентил на подаването на вода към пералната машина. Ако течността спре да се събира, тогава можем да кажем с увереност, че проблемът е във входящия клапан.

Как се почиства пералня от лоша миризма

Какво да правите когато пералнята се пълни с вода, докато не работи?

След като определите откъде идва водата в неработещата пералня, е време да преминете към действие за отстраняване на проблема.

·         Ако водата идва от канализацията, тогава причината е или запушване, или неправилно свързване към канализацията. По принцип всеки може да премахне запушването сам. Правилното извеждане на канализацията е по-трудна задача. Ако не можете да се справите сами, тогава можете да използвате услугата професионален монтаж на перални машини.

·         Ако водата попадне в пералната машина поради дефектен входен клапан, можете, разбира се, да опитате да го смените сами. Това обаче е доста рисковано начинание, особено ако ще сменяте клапана за първи път. Ето защо не трябва да експериментирате - по-добре е да се обадите на специалист. Междувременно го чакате да пристигне, просто затворете крана за подаване на вода към машината.

Важно за тези, чиято пералня е в гаранция! Трябва да знаете, че гаранцията на производителя не покрива проблеми, причинени от неправилно свързване на пералнята към канализацията. Следователно в този случай няма смисъл да се обаждате в гаранционния сервизен център, те ще ви откажат безплатен ремонт.

Не го правете отново: Пет грешки при прането, които съсипват дрехите и вашата пералня

Как да избегнем неприятности?

За да избегнете намирането на вода в пералнята, следвайте тези препоръки:

1.       Затворете спирателния кран веднага след измиване. Ако кранът е отворен през цялото време, мембраната на входния вентил изпитва постоянно водно налягане и се износва по-бързо.

2.       Монтирайте възвратен клапан. Това устройство е предназначено да предпазва дренажната система от връщане на отпадъчни води от канализацията обратно в барабана на пералната машина.

3.       Използвайте системи за защита срещу течове в апартамента. Системата аквастоп, вградена в пералнята, няма да се справи със ситуацията, когато машината е изключена и изтегля вода сама. Тъй като сензорът за аквастоп се намира в съда на пералната машина и след препълване на барабана водата няма да се излее в съда, а директно върху пода. В глобалните системи за защита от течове сензорът за аквастоп се монтира директно на пода на помещението. И изгасва при най-малкото появяване на вода на пода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Фотостареене на кожата: Всичко, което трябва да знаете за него

Тази котка се смята за най-опасната в света – с този звук тя плаши всички

Популярна диета, която всъщност кара тялото да старее по-бързо

С главата надолу: защо е било забранено да се пере роклята на кралицата

Много силна молитва за 24 май

Стихотворение за 24 май

Любовен съвет за всяка зодия за 24 май 2024

Таро хороскоп за 24 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com