Защо прането не мирише добре

37639
Защо прането не мирише добре
Снимка: iStock

Дрехите, извадени от пералната машина, трябва да миришат на омекотител или прах. Понякога обаче се оказва, че прането смърди , след като го извадите от пералнята. Прочетете новата ни публикация, за да разберете защо дрехите миришат след пране и как да избегнете този проблем в бъдеще.

Проверете причините

Смесете тези 3 съставки и си направете прах за пране, който ще премахне всички петна от дрехите ви

Прахът за пране е сред продуктите, които ежедневно използваме. Факт е, че перилните препарати не са никак евтини. Но опитните домакини ...

Неприятната миризма от пералната машина , която прониква и в тъканта на прясно изпраните дрехи, е причинена от мухъл и гъбички. Поради постоянния контакт с вода и остатъци от мръсотия, пералната машина създава идеална среда за растежа на споменатите гъбички и плесени. Освен това малко хора перат тъкани при високи температури, обикновено температурата на пране е максимум 40 градуса със стандартно пране, което също насърчава развитието на хетеротрофи.

Ако дрехите ви миришат след пране , уверете се, че не поставяте твърде много пране в барабана и дрехите не могат да се въртят свободно по време на пране. Също така не забравяйте да извадите прането веднага след края на цикъла. Мокри дрехи, оставени в пералната машина за дълго време, бързо започват да миришат на мухъл поради липса на достъп на въздух.

Почистете филтъра

В случай, че прането мирише лошо, почистването на филтъра може да помогне. Намира се в предната част на пералнята, в долната й част. За да извадите филтъра, отворете капака. Почистете филтъра под течаща вода. За да го почистите по-старателно, ще ви помогне стара четка за зъби. Почистеният по този начин филтър трябва да се монтира отново. Дейността трябва да се повтаря средно на всеки 2-3 месеца, в зависимост от честотата на измиване. Също така трябва редовно да почиствате мрежестия филтър на маркуча за вода. Преди да развиете маркуча, изключете крана за източване. Също така е добра идея да поставите купа отдолу, за да избегнете разливането на вода от маркуча на пода. Въпросният филтър се намира на изхода на маркуча и може бързо да се отстрани с пинсета. След като го измиете под течаща вода, поставете филтъра обратно в маркуча и чак тогава може да се пуска кранът за източване.

Съвети и почистване на дома

Защо домакините се втурнаха да добавят СОЛ в пералнята?

Всяка една домакиня мечтае за това да бъде перфектна във всичко, с което се захване. Този стремеж понякога ни подтиква към странни и не...

Чудите се как да почистите пералнята , за да не мирише прането ви? По-долу ще намерите няколко съвета как да се грижите за пералната машина, за да избегнете неприятните миризми отвътре.

Проветрете пералнята

Не затваряйте вратата на пералната машина веднага след пране. Вътрешността трябва да бъде добре дренирана. Влагата създава идеални условия за растеж на плесени и гъбички. Също така си струва да избършете уплътненията на сухо след всяко измиване.

Перете редовно с или без висока температура

Мухълът и гъбичките не обичат високите температури, затова се опитайте да перете на 90 градуса веднъж месечно. Можете лесно да перете стари кърпи или използвани кърпи при тази температура. Можете също да направите това пране без зареждане. Ефектите ще бъдат още по-задоволителни, ако добавите оцет или лимонена киселина. Как да почистите пералня с оцет ? Всичко, което трябва да направите, е да налеете 2 литра оцет в барабана и да добавите две опаковки лимонена киселина. Задайте цикъла на пране на най-високата температура и се насладете на лъскава пералня без неприятни миризми.

На кои празници не се пере?

Известно е, че съществуват народни обичаи в определени дни или даже в цели периоди от няколко дни да не се извършват дадени домакински ...

Използвайте белина и оцет

Ако видите мухъл във вашата перална машина и дрехите ви миришат след пране , успешно ще се отървете от проблема с белина. Просто я изсипете върху местообитанията на мухъл, изчакайте известно време и след това отстранете старателно почистващия препарат. Ако избягвате химикалите в дома си и се притеснявате, че белината може да повреди дрехите ви, можете да приготвите разтвор със сода за хляб и оцет и да го оставите да престои около час, след което измийте добре пералната машина и я подсушете с чиста кърпа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подходящи ли са за диета доматите?

Ето как приготвят пържените картофки в ресторантите и те винаги са перфектни

Храните, с които най-добре се комбинира сиренето

Ритуали за пари: кои не действат или могат да навредят - ако вярвате

Шанс да промените съдбата си: най-важните години от живота за всяка зодия

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Дрехи с лоша енергия: 10 неща, които ви правят нещастни според фън шуй

Истински гении: 6 неочаквани навика, които разкриват интелектуалец - проверете дали ги имате

Как да имаме успешна връзка с по-млад мъж?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com