Защо трябва да държите резен лимон до леглото си тази зима

42149
Защо трябва да държите резен лимон до леглото си тази зима
Снимка: iStock/Guliver

Всеки е чувал за водата с лимон сутрин и невероятните ѝ ползи. Не по-малко известна е и ползата на лимона в лечението на болка в гърлото и набавянето на значително количество витамин С.

Оказва се, че лимонът има още много приложения. Един прост лимонов трик ви помага да се събуждате по-лесно сутрин и предпазва от настинки.

Отгледай си лимон в чаша - домът ти ще ухае приятно!

От малко лимоново семе може да израсне цяло дърво! Разбира се, това е постепенен процес. Младите лимонови дървета първо цъфтят в продъл...

1.            Лимон до леглото

Благодарение на своите хранителни вещества, лимоните са неочаквано полезни. Но освен да ги ядете, има много други полезни приложения, които можете да получите, като просто нарежете цитрусови плодове и ги сложите до главата си край леглото си вечер.

През зимните месеци на мнозина им е трудно да стават от леглото сутрин. Навън е тъмно, студено и преди да сте станали, се чувствате напълно претоварени, когато се събудите. Следващия път, вместо обичайната чаша силно кафе, ще ви така че да се ободрите. цитрусов аромат.

2.            Ободряващ аромат

Колко е полезна лимоновата вода

Лимонова вода като лекарство Лимонова вода действа като лекарство срещу сезонни грипове и настинки, тъй като подсилва имунната система...

Цитрусовите плодове осигуряват повишаване на серотонина и следователно на хормоналните нива на щастието и благосъстоянието. Така тропическите плодове в спалнята ще ви помогнат да станете от леглото сутрин, както и ще разнесат приятен аромат, който ще ви накара дълго да се учвствате свежи и бодри през цялата сутрин.

3.            Полезен при настинка

Ако проблемът ви е запушеният нос и настинката, този трик все още може да ви гарантира приятен сън през нощта. За да се случи това, поставете нарязания лимон върху чиния и подправете със сол. След това го поставете до леглото си и се възползвайте от дихателните си пътища.

Учените  са установили, че този домашен лек има антибактериален ефект върху синусите и със сигурност поддържа имунната система. Ако това е твърде трудно за вас, можете да използвате етерично масло от лимон в ароматна лампа или да поставите памучна вата с него до леглото си.

Кафе с лимон – изненадваща, но много полезна комбинация

Много хора по света не могат да си представят ден без кафе. Във въображението на много любители също не се побира идеята да добавят лим...

Каквото и да предпочетете, няма да сгрешите. Важно е да усещате аромата на лимон. Ефектът се постига от самата миризма. Арома терапията се използва за въздействие върху функционирането на тялото от дълбока древност и ефектът ѝ е доказан. Лимонът е един от най-достъпните аромати, които могат да се използват в ежедневието. Дори разрязан на две лимон, поставен на нощното шкафче ще има небивал ефект.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Научете се да пестите: 5 полезни навика, които ще ви помогнат по време на криза

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com