Защо трябва да отслабвате през лятото, а не преди това?

2355
Защо трябва да отслабвате през лятото, а не преди това?
Снимка: iStock

Повечето хора се стремят да се отърват от излишните килограми през зимата и пролетта, за да се радват на новото си тяло, когато отидат на почивка през лятната отпуска. А и през горещите летни месеци, когато човек е в настроение и е настроен за почивка, релакс и хубави емоции, някак си не може да си представи, че трябва да спазва хранителен режим и да се ограничава.

Доста хора смятат, че лятно време трудно ще натрупат мазнини, защото навън е горещо и техният апетит е по-малък. Да, това е така, но е възможно човек да хапва повечко сладолед и да пие коктейли, които да доведат до повишаване на теглото.

През лятото хората излизат извън обичайния си ежедневен ритъм, защото ходят на почивки, прекарват повече време навън сред природата, по-често се срещат с приятели и се радват на хубавото време. А именно тези разнообразни излизания могат да доведат до повишаване консумацията на вредни и калорични храни и напитки.

6 храни, с които можете да преяждате, без да дебелеете

Въпреки че повечето хора смятат, че лятото не е подходящ момент за диети, ние ще ви дадем съвети как да спазвате хранителен режим и ще ви покажем какви са предимствата на лятната диета.

Да отслабваш през лятото е по-лесно, отколкото през останалата част от годината

Спазването на хранителен режим през горещите летни месеци не е трудно и определено е доста по-ефикасно. Както вече споменахме, когато навън е горещо, повечето хора няма апетит и наблягат предимно на консумацията на плодове, зеленчуци и леки храни. А повечето диети са на основата именно на тези храни. Да, от време на време ще имате изкушения като мелби, коктейли и т.н., не се лишавайте винаги от тях, но и не прекалявайте, ако искате да се отървете от излишните килограми.

Следете колко често и с какво се храните

Не се подвеждайте, че като консумирате основно плодове и зеленчуци, значи се храните правилно. Всъщност, ако се храните еднообразно и в малки количества, това ще забави метаболизма. Тялото ще се опитва да работи по-икономично, защото го лишавате от храна и в момента, когато хапнете повече, то веднага ще складира приетото под формата на мазнини.

Учени обясниха защо протеините са ключови в диетата

През горещите летни месеци е много важно да обръщате внимание какво консумирате и колко често се храните. Повечето хора лятото променят своето ежедневие, защото пътуват често и прекарват повече време навън, но това не означава, че не може да си създадете здравословен хранителен режим и да го следвате. Даже напротив ! Ако спазвате подходяща за вас диета и спортувате редовно, здравословното отслабване през лятото и задържането на новото тегло ще бъде много по-лесно, отколкото сте си представяли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com