Защо трябва да спортуваш?

1600
Защо трябва да спортуваш?
Снимка: pixabay.com

Подобряване на физическата ефективност, по-добра циркулация, загуба на излишно тегло, производство на ендорфин - знаем тези няколко примера за ефектите на физическата активност, които са свързани със спортните и модни лозунги върху физическата активност. Знаем, че „спортът е полезен за здравето“. Но какво точно означава това? Защо си струва да се упражнявате, дори ако „упражнение“ означава „просто“ дълга разходка? Четете нататък.

Обясняваме в 8 точки как спортът влияе на тялото:

1. Той предотвратява намаляването на физическата годност

Това състояние е известно на здрави хора, които водят заседнал начин на живот по скала 10/10. Ако се опитаме да се занимаваме с някакъв спорт или някакво физическо натоварване, дори да ходим из стаята няколко пъти - това винаги ще донесе положителни резултати и ще укрепи тялото .

2. Намалява риска от повторение или поява на заболяване

Ние спортуваме или профилактично, или за да намалим рецидивите или появата на рак на гърдата, рак на простатата, левкемия, лимфом и по-специално сърдечно-съдови заболявания.

3. Поддържане на здравословно телесно тегло

В зависимост от начина на живот и хранене най0вече, има хора, които наддават значително, а други губят килограми. До известна степен спортът помага за възстановяване на „баланса“ и нормализиране на теглото и в двата случая.

4. Укрепване на тялото

Физическата активност води до цялостно подобряване на физическото състояние, по-добро кръвоснабдяване на тялото и сърцето, по-висока белодробна ефективност, регулира кръвното налягане, подобрява имунитета. Спортът е рай за регенерацията на ставите и костите.

5. По-добро качество на съня

Здравословна умора и наситеност на организма с кислород - благодарение на физическата активност след тренировка е по-лесно да заспим, особено когато прекарваме нощта „в борба“ със собствените си мисли, което затруднява заспиването.

6. Промяна на мисленето

Оксигенираният мозък е ефективен мозък, т.е.в умствената сфера. Спортът се препоръчва особено, когато някой се чувства затрупан с мисли, не е в състояние да контролира емозиите си, измъчван е от различни неща или просто е стресиран. В един момент по време на редовни упражнения можете да почувствате дистанция от реалността, да стимулирате творчеството за решаване на проблеми и да се „почистите“.

7. По-добър секс

Не е лесно да се признае значително намаляване на либидото или работоспособността в резултат на заболяване. Спортът помага за решаването на тези проблеми. Има обаче още един важен аспект, особено за жените, когато лечението е последвано от неприемливи промени в организма. Това понякога води до отказ от сексуалния живот. За да получите психологическа подкрепа, си струва да започнете редовно да тренирате - повярвайте, има ефект!

8. Той учи на смирение и постоянство

Това са функции, които несъмнено ще бъдат полезни за всеки човек, независимо от пол и възраст. Спортът е като живота - понякога трябва да можеш смирено да приемаш „удари“ или „падания“, за да станеш незабавно и упорито да се бориш.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com