Защо умните жени изпадат в криза, като минат 30-те

3970
Защо умните жени изпадат в криза, като минат 30-те
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Вероятно познавате момичета, а може би и вие сте една от тях, които са смели, успешни, справящи се с житейските предизвикателства. Те са вдъхновяващи, добри приятели, грижовни колеги. Те обаче изпадат в кризи заради своята неувереност. Ще се запитате защо такива жени не притежават достатъчно самочувствие? Да, има и такива. Те заслужават всичко, най-вече да имат висока самооценка, защото тя е с покритие. Но я нямат.

Тези момичета често смятат, че не са постигнали нищо, че пилеят времето си, макар това изобщо да не е така. Те просто не го виждат. Имат нужда от чуждо одобрение, дори да го получат, не дават своето на себе си. Те казват, че не знаят каква е мисията им на този свят, чувстват се объркани. Има някои, които рискуват и печелят. Печелят щастието си. Отказват се от привидна любов, кариера или друго, което им е изглеждало печелившо, но не е било такова. В даден момент те решават да започнат на чисто живота си и го правят. Това са умните момичета, които изпадат в криза. Явно тя е належаща, за да започнат най-сетне да преследват собственото си щастие.

Ето как се лекува кризата на средната възраст

Неудовлетворен от живота пазач от китайския град Чанчун решил да напусне работа, като гледал видеа за художници, които създават невероя...

Тази криза често се случва между 30 и 40 години, но може да настъпи и по-рано. Зависи от житейския опит и постигналото в живота. Идва повратен момент, в който ни писва от всичко. Тогава просто късаме с досегашния си живот и започваме нов. Никога не е късно да започнеш отначало, стига да е обмислено начало и да те води към щастието ти. Преди да го направите, помислете за някои неща.

За всички неща, постигнати дотук – завършване на университет, преместване в нова квартира, намиране на работа, изкарат курс, сватба, дете и т.н.

За проблема, който ви навежда над мисълта да промените живота си. Наистина ли е толкова голям?

За другите хора – не бива да се сравнявате с никого, защото всеки е уникален, всеки върви по свой собствен жизнен път и знае какво е преживял, за да стигне до мястото, на което се намира. А и вероятно другите също се сравняват с вас, защото имате за какво да ви завиди човек, просто не го осъзнавате.

Мъжете са най-щастливи до 70-тата си годишнина

Учени от Орегонския и от Бостънския университет установиха, че мъжете започват да изпитват недоволство от живота си, след като навършат...

За миналото – спрете да мислите за него и погледнете към бъдещето. Най-добре е да живеете в настоящето и да си поставите реални цели.

За промяната – приемете я, прегърнете я, насладете ѝ се.

За самоиронията – най-доброто качество, което трябва да развиваме цял живот. Надсмейте се над себе си и над живота си, помага много.

За пътуване – кратко откъсване от заобикалящата ви среда. Сами. Или при роднини. Това ще ви помогне да се отърсите, да измислите нов път, нов начин за решаване на проблема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ред и чистота: как правилно да съхранявате обувките в гардероба, за да удължите живота им

В колко часа трябва да пиете кафе, за да останете бодри през целия ден?

Спортни добавки: всичко за техните ползи и вреди

Как да научим кучето да стои само?

Опасно ли е говоренето насън?

Тези зодии удрят джакпота в края на май: Очакват ги големи финансови печалби

Доматеният сок - предимства и недостатъци за здравето

8 съвета как да ядем по-малко и да не гладуваме

Знаете ли колко е дълга река Дунав

Знаете ли колко е висока Статуята на свободата в Ню Йорк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com