Защо всички препоръчват диетите да са през ЛЯТОТО?

1095
Защо всички препоръчват диетите да са през ЛЯТОТО?
Снимка: iStock

Започнат ли да се вдигат температурите, всеки от нас отделя повече време да оглежда тялото си пред огледалото и да наблюдава “пораженията” от студената зима. Тогава започваме едни усилени упражнения или строги диети, за да може да покажем по-изваяни фигури на плажа. Но всъщност отслабването през лятото в действителност се оказва много по-добър вариант от гладуване през зимата. Климатът е по-горещ, което предразполага към повече хидратация, избягване на тежки и твърде мазни храни и наблягане на плодове и зеленчуци.

Но често без да се усетим сме нарушили режима си и сме започнали да се храним не толкова балансирано, а резултати не идват. Ето и няколко полезни съвета от нас, които ще ви помогнат да пазите добра фигура през летните дни без особени лишения.

Включете тези храни в диетата си и вижте как косата ви става по-красива от всякога

Следете колко често и с какво се храните

Лятото е по-отпускарски сезон и рядко спазваме стриктни часове, в които да се храним, или пък при разходка си похапваме нещо леко, което бързо забравяме. Но ако се стремите да отслабнете трябва да започнете да следите внимателно с какво, колко често и в какво количество се храните. 

Лятното отслабване има повече ползи

Отслабването през лятото ни носи и повече мотивация, защото дрехите в летния гардероб и банските показват по-голяма част от плътта ни, а ако не се чувстваме добре в кожата си и искаме да отслабнем, това ще ни подтиква напред и ще ни спира от предаването.

Отслабването през лятото всъщност може да се окаже много по-дълготрайно и да запазите килограмите си и през есента, като така ще я посрещнете в още по-добра форма. 

Ако искате ефективна алкална диета, трябва да се сбогувате с тези вредни навици

Изберете си подходящ хранителен режим за лятото, който ще ви помогне да отслабнете, но и да си набавяте необходимите хранителни вещества ежедневно. В комбинация с повече хидратация и тренировки, резултатите ще са повече от удовлетворяващи. Не пропускайте основните хранения за деня и се старайте да се храните на всеки 4 часа, но в малко количество. Така няма да изпадате в ситуации, в които да изпитвате вълчи глад и да преяждате с каквото намерите в хладилника.

Хранителният режим през лятото преминава много по-леко и неусетно и не бива да си мислите, че това е някакъв вид “наказание”. Ако се чувствате добре в кожата си и смятате, че теглото ви е здравословно, разбира се, няма значение как изглеждате, важно е да обичате тялото си. Но ако изпитвате комплекси, то няма да се поправи само без усилия от ваша страна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com