Знаете ли, че, ако не се наспивате ще съкратите живота си с няколко години?

2318
Знаете ли, че, ако не се наспивате ще съкратите живота си с няколко години?
Снимка: iStock/Guliver

Хората имат различи проблеми и понякога те са следствие от стреса на работа, а друг път са здравословни. Има факти, които знаем, други пък не са толкова популярни. В следващите редове ще прочетете неща, които най-вероятно не сте си представяли, че са възможни, но те са факт. И така, нека да преминем към някои от толкова познатите неща, които като чели чуваме за първи път.

Около 75% от хората страдат от хемороиди. Понякога това може да е безобиден проблем, който да отмине с времето. В други случаи се изисква консултация с лекар. Ако все пак проблемът не е толкова сериозен, то ви съветваме да не използвате някои от природните средства, като зехтин, алое вера и други.

4 признака, които издават, че спите прекалено много

Златното правило за 8-часовия сън не важи за всички: някои хора се нуждаят от поне 9 часа сън, за да се чувстват нормално, докато на др...

Друг интересен факт е, че липсата на физическа активност причинява същият риск от висока смъртност, колкото пушенето на цигари. Затова, ако искате да бъдете здрави – движете се.

Разсмиването по 100 пъти на ден от друга страна се равнява на 30 минути прекарани върху велоергометър. Така че, ако искате да отслабвате лесно – смейте се.

Седенето по повече от 3 часа на ден, може да скъси живота на човек до 2 години. Повечето от нас седят на бюро по 8 часа и в това се състои работата им. Затова, когато ви е възможно, ставайте и правете 1-2 кръгчета на офиса или пък някакви лесни упражнения, с които да поддържате добър тонус и да стимулирате работоспособността си.

Над 30% от случаите на рак могат да се избегнат. За целта спрете цигари, ограничете алкохола и спортувайте. Водете здравословен начин на живот и болестите ще бягат от вас.

7 трика за бързо заспиване в жегата

През лятото денят става по-дълъг, а нощта по-кратка. Това е причината много от нас да имат проблеми със съня през топлите месеци. Отдел...

Ако спите или почивайте по-малко от 7 часа на денонощие, то това съкращава живота ви. Затова, работете, но и отделяйте нужното време за пълноценна почивка.

Начинът на хранене на таткото, преди бебето да се зачене, има роля и за неговото здраве и имунитет. Разбира се, майката също има своята част по време на бременността.

Четете, ако искате да живеете по-дълго. Научно доказано е, че четящите хора живеят с до 2 години по-дълго от тези, които нищо не са прочели през целия си живот.

Редовната физическа активност при жените предпазва с до 25% от рака на гърдата. Добавете към това и редовните прегледи при специалисти и можете да сте сигурни, че превенцията ви е най-висока степен.

Изберете си ключ и вижте как да преодолеете пречките и трудностите в живота

Може би е дошло времето да започнете всичко отначало? Всеки от нас си задава този въпрос в даден етап от живота. Проблемите са се насъб...

Пътните произшествия убиват повече хора на година от малария. Затова шофирайте внимателно. Животът е най-ценното, което притежаваме и не си струва за няколко минути да го изгубим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

3 мита за имунитета, в които трябва да спрете да вярвате

Кога е най-голямото изригване на вулкана Везувий

Коя е най-добрата закуска за отслабване?

Забравете за стреса: какво представляват проблясъците и как помагат в борбата с негативността?

Какво могат да причинят високите триглицериди?

40 прости начина да направите един ужасен ден по-щастлив

Зодиите с най-добро чувство за хумор

Тайната на всички дълголетници: това нещо ще удължи живота ви с 5 години

Кои признаци подсказват, че той не ви харесва?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com