Зоопаркът, убил жирафчето Мариус, умъртви 4 здрави лъва

27255
Зоопаркът, убил жирафчето Мариус, умъртви 4 здрави лъва

Само няколко седмици, след като публично умъртви жирафче, зоологическа градина в Копенхаген уби четири здрави лъва. Това предизвика остри реакции на възмущение по целия свят, съобщи Reuters.

От зоопарка обявиха, че са убили 16-годишен лъв, лъвица на приблизително същата възраст и две по-млади лъвици, след като в неделя в градината пристигнал нов млад лъв. Евтаназирането на четирите лъва било част от програмата на зоопарка за обновяване на животните му.

Чечня иска да вземе втория жираф, заплашен от смърт в Копенхаген

Чечня е готова да приюти втория жираф от зоопарка "Юлландс" в Копенхаген, което е заплашено да бъде убито, предаде Агенция "Фокус". Ли...

"Сега две млади лъвици, родени през 2012 г., пораснаха здрави. Те могат да поемат функциите на старите женски, като направят силна тройка с новия мъжки екземпляр", се казва в съобщение на зоопарка.

Те уточняват, че убитите два по-млади лъва не са били достатъчно силни, за да се защитават и са щели да бъдат убити от новия мъжки.

Копенхагската зоологическа градина стана обект на сериозни критики през февруари 2014 г., когато уби 18-месечното жирафче Мариус и го разфасова пред очите на ученици.

Гибел грози още един здрав жираф от датски зоопарк

След като преди дни служители на датски зоопарк убиха млад жираф и го разфасоваха пред публика, се оказа, че друг негов събрат може да ...

Персоналът на градината получи и смъртни заплахи, след като здравото жирафче беше умъртвено. Управителят на градината Штефан Щаерде обяви, че този път не очаква подобна реакция.

Телата на умъртвените лъвове ще бъдат използвани за изследвания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com