Звездни храни за поддържане на млада и здрава кожа

2635
Звездни храни за поддържане на млада и здрава кожа
Снимка: Istock/Guliver

Състоянието на кожата ни несъмнено е една от основните грижи на много жени (и мъже също!) по отношение на нашата красота. Ние непрекъснато се тревожим за черните точки по носа или мимическите бръчки, които стават все по-изразени.

От години обществото ни казва, че трябва да имаме перфектен тен, ако искаме да бъдем привлекателни и че за това трябва да харчим стотици левове годишно за продукти, за да се грижим за него. Въпреки че е вярно, че каноните за красота не трябва да диктуват живота ни и че красотата далеч надхвърля състоянието на кожата ни, препоръчително е да се грижим за кожата си ежедневно, за да я поддържаме здрава. Ето защо, независимо дали по естетически или здравословни причини, грижата за кожата ни е много необходима.

Няколко проучвания показват, че само 20% от възрастта ви ще се определя от вашата генетика. Следователно 80% от състоянието на кожата ви зависи от начина ви на живот и преди всичко от това как се храните.

Сега ще ви запознаем с тези храни, които не бива да липсват от вашата диета, ако искате да поддържате млада и здрава кожа.

Спанак

Този зелен листен зеленчук е от съществено значение за правилното функциониране на нашето тяло поради високото си съдържание на полезни хранителни вещества. Ето защо не може да липсва и грижата за кожата ни.

Ензими в храната: какво представляват и за какво са

Папаин, бромелаин, актинидин, диастаза, инвертаза, глюкоза оксидаза, каталаза, кисела фосфатаза, глутатион пероксидаза...всичките те са...

Спанакът съдържа голямо количество витамин А, който е необходим за растежа и възстановяването на всички тъкани в нашето тяло. Освен това е богат и на витамин С, който е от съществено значение за нашето тяло за правилното генериране и съхранение на колаген, който осигурява структурата на кожата ни.

Краставица

Всеки знае, че краставицата е много полезна за овлажняване и подхранване на кожата ни, както и много освежаваща, когато се нанася върху очите. Краставицата обаче може да предложи много повече.

Яденето на половин краставица на ден може да ви помогне да поддържате кожата си винаги перфектно хидратирана. Затова е много важно да го добавяте към салатите си, ако искате да запазите кожата си в перфектен вид.

Семена от чиа

Митове за храната - ЧАСТ 1

В световен мащаб една трета от цялата храна никога не стига до масата, а в Обединеното кралство само домакинствата изхвърлят 4,5 милион...

Семената от чиа имат високо съдържание на омега 3, аминокиселина с много важна роля за запазване на кожата ни, тъй като се бори с проблеми като бръчки и сухота.

За да постигнете най-добър резултат, препоръчително е семената да се стрият на прах, като се смилат първо. Освен това, след като са смлени ще бъде много по-лесно да го добавите към вашите десерти, сладкиши...

Риба

Както при семената от чиа, рибата съдържа голямо количество Омега 3, така че ще бъде много полезно да се грижим за кожата си.

Мазните риби като сьомга, риба тон, сардини или скумрия са тези, които не можете да пропуснете през седмицата, за да постигнете млада и здрава кожа. И също са вкусни!

Митове за храната - ЧАСТ 2

Всичките ви плодове и зеленчуци могат да бъдат в чекмеджето за зеленчуци във вашия хладилник МИТ Има много зеленчуци, чувствителни къ...

Куркума

Куркумата е подправка, използвана в азиатската медицина от векове заради нейните противовъзпалителни свойства. Благодарение на тези свойства, куркумата може да ни помогне да се отървем от тези досадни пъпки от акне или хормонални промени.

Авокадо

Тази храна съдържа витамин Е и А, които, както вече споменахме, благоприятстват здравето на кожата ни.

Освен това, както е в случая с много ядки, авокадото е богато на Омега 9, основна киселина за правилната хидратация на кожата ни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com