Преференциални условия за бизнеса от Пощенска банка

2216
Преференциални условия за бизнеса от Пощенска банка
Снимка: iStock

Последните месеци преобърнаха правилата, по които живеем и промениха рязко нагласите ни за обичайно и познато, но в същото време ни провокираха всекидневно да търсим нови и по-добри решения за нашето утре. Съвсем очаквано режимът на социална изолация предизвика множество промени не само за обикновения човек, но и за цели бизнеси. В ситуация, натоварена с толкова много неизвестни, гъвкавите и навременни решения се оказаха ключови.

За да говорим за финансова стабилност в момент като този, първо трябва да разпознаем своя надежден и сигурен партньор. Ето защо още с първите дни на извънредното положение Пощенска банка систематизира серия от мерки в подкрепа на своите бизнес клиенти, като наред с това активно се включи в антикризисните програми, създадени от българското правителство.

За своите клиенти в сектор "Банкиране малък бизнес" Пощенска банка формулира различни механизми за отсрочване на дължимите суми по кредити на вноски и лизинг. Те имат възможност да отложат плащанията си по главница и лихви, или само главница, за срок до 6 месеца. Облекчени условия действат и за револвиращите продукти, при които е въведен гратисен период до 6 месеца за плащане на лихвите по кредитите.

Отсрочените лихви се погасяват еднократно или на части, след изтичане на периода на облекчено погасяване. Бизнес картодържателите, които изпитват затруднения, също могат да се възползват от облекчен режим на обслужване, като не дължат минимална месечна вноска по кредитната си карта за период до 6 месеца. Допълнително удобство е и възможността тези финансови решения да бъдат заявени изцяло онлайн.

В подкрепа на своите бизнес клиенти Пощенска банка използва разнообразни механизми, които да улеснят достъпа им до финансиране. Стъпка в тази посока е споразумението между банката и Националния гаранционен фонд, което ще позволи малките и средни предприятия да се възползват от инвестиционни и оборотни кредити при преференциални условия.

Според постигнатите договорености дружествата ще имат възможността да получат гаранции, издадени от Националния гаранционен фонд в размер на до 50% от стойността на кредита, като част от необходимото обезпечение. По този начин ще бъде улеснен достъпа до финансиране на бизнес клиенти, които не разполагат с нужните активи за обезпечение на банковия си кредит.

Преференциалните условия ще се прилагат при всички видове кредити и от тях ще могат да се възползват всички бизнеси. Благодарение на действащата гаранционна схема за споделяне на риска между банката и фонда, клиентите ще могат да избират между няколко облекчени варианта на финансиране.

Влез в дигиталното бъдеще с Пощенска банка

Вероятно оптимистите биха определили времето, в което живеем като интересно, като време на нови възможности, което ще ни позволи да под...

Те могат да се възползват от бизнес кредит на вноски, при който усвоената сума се погасява съгласно приет от страните погасителен план. Подходящ за инвестиционно кредитиране, както и финансиране на извънредни, нерегулярни нужди от оборотни средства.

За финансиране на текущи дейности на бизнеса клиентите могат да изберат револвираща кредитна линия – бизнес кредит, който може да се усвоява и погасява по избор на клиента в рамките на определен срок, изцяло или на части, до размера на договорения лимит. Предимството на този продукт е, че клиентът ползва многократно сумите от одобрения кредитен лимит и плаща лихва единствено за усвоената част от него.

Програмата дава възможност за овърдрафт – кредит, при който клиентът разполага със средства по разплащателната си сметка до размера на предварително договорения с банката лимит. Изключително подходящ за покриване  на краткосрочни оборотни нужди. С всяка постъпила сума по разплащателната сметка се погасява задължението по овърдрафта, без да е необходимо клиентът да попълва искане за погасяване.

Друго голямо предимство на програмата е, че договорената гаранционна схема ще се прилага и по отношение на кредити, отпускани за реализацията на проекти по оперативни програми. От финансиране ще могат да се възползват също така земеделските стопани, както и предприятия от сектор товарен автомобилен транспорт, които могат да кандидатстват включително и за покупка на транспортни средства. Освен от преференциални лихвени проценти, всички кредитополучатели ще могат да се възползват и от компетентно обслужване.

Пощенска банка има изградена мрежа от над 20 специализирани бизнес центрове за "Банкиране малък бизнес". В тях експерти на банката са готови да предоставят индивидуални консултации за избор на най-подходящ банков продукт, да окажат съдействие в процеса от  кандидатстването до усвояването на кредита, както и да информират за всички детайли по предлаганите кредити. Информация за центровете можете да намерите ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Войната в Украйна пълни джобовете на оръжейната ни промишленост: ВМЗ - Сопот с рекордни приходи

По-евтин Великден прогнозират от BILLA България

България единствена в ЕС не е въвела всички облекчения от глобалния корпоративен данък

Ще има преразглеждане на селскостопанската политика на ЕС, решиха евродепутатите

"Украинската помощ" за земеделци и животновъди: Засега има

Все по-близо до отлагане на пълната либерализация на пазара на ток

С гриф "секретно" и "поверително" са договори с еврофинансиране за 60 млн. лв.

Комисията по туризъм одобри промени за по-лесно наемане на чужди сезонни работници

Бивш социален министър се усъмни дали пенсионерите с минимална пенсия не получават и други доходи

Тристранката обсъжда обезщетенията при безработица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика