79% от българите не могат да пестят

3891
79% от българите не могат да пестят

След като стана ясно, че повече от половината българи не могат да си позволят лятна ваканция, друга статистическа реалност на нашето ежедневие лъсна днес – 79% не могат да спестяват. Дори нещо повече - не очакват това да се промени в бъдеще, предаде Стандарт нюз.

Констатацията е след проучване, резултатите от което бяха изнесени от генералния секретар на Международната конфедерация на профсъюзите Шарън Бъроу на пресконференция в централата на КНСБ. Тя участва в двудневен форум, организиран от Международния валутен фонд и Международната организация на труда в София по въпросите на заетостта и доходите. Едно от другите открития в анкетата е, че преобладаващата част от българите (92%) са на мнение, че правителството трябва да инвестира в откриването на нови работни места и да гарантира устойчив растеж. В същото време едва 3% смятат, че управляващите трябва да се фокусират върху погасяването на дълговете на страната.

"Комсомольская правда": Богаташ или бедняк е редовият българин?

Независимо от световната криза и постоянното оплакване от безпаричие, в първата четвърт на 2012 г. финансовото състояние на българите с...

Според Шарън Бъроу България е сред онези държави, в които това съотношение е най-голямо в полза на заетостта. И като става дума за заетост, проучването дава още един негативен резултат – 79% от българите не се чувстват сигурни на работното си място от правна гледна точка.

На фона на тези данни не е странно, че за 52% от българското население летният отдих е над жизнения му стандарт, както се разбра от изследване на Националния център за изучаване на общественото мнение.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика