"Атака" отказва да подкрепи бюджет 2014

28065
"Атака" отказва да подкрепи бюджет 2014
Снимка: БГНЕС

Лидерът на най-малката партия в парламента Волен Сидеров категорично потвърди, че "Атака" няма да подкрепи бюджет 2014. Той беше заявил това и в кулоарите на парламента вчера.

По думите на Сидеров "Атака" няма как да подкрепи "един колониален бюджет". Той се изказа в рамките на дебата на първо четене на държавния бюджет за догодина.

Народното събрание прие бюджета на НЗОК и ДОО на първо четене

Парламентът прие със 109 гласа на първо четене бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2014 година. Против бяха шестима...

„Да обсъждаме бюджет, когато родината се намира в колониално робство, няма никакъв смисъл. Все едно затворници в затвора да обсъждат дали първо да излязат на разходка, после да отидат в столовата. Обсъждаме едни 19 милиарда лева. Каквото и да правим с тях, ще си останат толкова, което е крайно недостатъчно. 30 милиарда лева годишно са чистите приходи на монополите”, посочи Сидеров, предаде Агенция "Фокус".

„От 1997 г. България не е суверенна държава. Нямаме право да водим собствена финансова политика. За всяко нещо се допитваме до МВФ, откъдето чуваме – няма да пипаме заплатите, няма да пипаме пенсиите. Хората в държавната власт и икономическите анализатори вече са решили, че България ще е поробена държава. След 2008 г. и т.нар. криза трябва да мислим за нов икономически модел в Европа. Защо не мислим за икономика на антиглобализацията? Целта на глобализацията е националните държави да бъдат смачкани”, добави той.

„1,8 % ръст, 1,8 % инфлация, 1,8 % дефицит – не са достатъчни. Нужни са 10-12 % ръст. Трябва да кажем „не” на МВФ и на тези колониални инструменти”, каза още Волен Сидеров.

„За вътрешно подслушване ще отидат 49 милиона лева, за разузнаване – само 16 милиона лева. Вече три мандата няма пари за научни изследвания на БАН. За бежанците 258 милиона лева ще дадем”, допълни Сидеров.

„Атака” няма да подкрепи Бюджет 2014

„Атака” отказа да подкрепи държавния бюджет за 2014 г. Това стана ясно от думите на лидера на партията Волен Сидеров в парл...

Междувременно в кулоарите на парламента депутатът от ДПС и председател на парламентарната комисия Йордан Цонев заяви, че бюджетът ще бъде приет и без гласовете на "Атака". Те винаги гласуват против, така че това не е новина, каза Цонев.

Интересно изказване направи и депутатът от БСП Румен Гечев в сутрешния блок на bTV. Според него бюджетът "е приет", макар че текстът дори не е минал първо четене. Припомняме, че вчера, при старта на дебатите, почти нямаше депутати, които да искат да се изкажат по държавния бюджет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика