Безплатна академия на eBay помага на търговците на автомобилни части у нас да увеличат продажбите

7483
Безплатна академия на eBay помага на търговците на автомобилни части у нас да увеличат продажбите
Снимка: eBay

Българските търговци на автомобилни части и аксесоари са продали 65 000 артикула на клиенти от целия свят през миналата година чрез платформата на световния гигант в търговията от разстояние eBay. Това провокира компанията да стартира специална инициатива, насочена към българския бизнес, която да популяризира още повече българските търговци на автомобилни части и аксесоари на световния пазар, съобщават от eBay.

За целта eBay инвестира в създаването на специална програма, която предостави най-добрите условия за продажби на търговците от България, които по този начин ще могат да си осигурят достъп до над 150 млн. купувачи от 190 държави по света. 

Това се случва в момент, в който световният пазар на автомобилни части се развива с бурни темпове, превръщайки новата инициатива в отлична възможност за българските търговци да увеличат продажбите си, като достигнат на практика до всички световни пазари.

Инвестицията на eBay в българския бизнес за автомобилни части ще се материализира под формата на програма, разработена специално за родния пазар - Академията за търговци на авто и мото части и аксесоари.

Това е уникална обучителна програма, която се състои от 5 онлайн сесии, водени от Стефан Ташев, посланик на eBay в България, собственик на успешната българска компания за авточасти Тарос Трейд и ветеран в продажбите на eBay.

Програмата ще обхване всички добри практики на платформата - от създаването на акаунт и качването на артикулите от инвентара до използването на инструментите за привличане на нови клиенти.

Класиралите се за участие в програмата бизнеси, търгуващи с авточасти и аксесоари, ще получат достъп до ексклузивен набор от предимства:

• Изчерпателна програма за обучение на български език с посланика на eBay;

• Персонализиран бизнес план и инструменти за разрастване на бизнеса в световен мащаб;

• Специални решения в помощ на търговците на авточасти и аксесоари за автоматично създаване и качване на пълен продуктов каталог в eBay;

• Сертификат за завършване на програмата на eBay;

• Освен това участниците могат да получат персонализирани съвети от екипа на eBay за развитие на бизнеса си и безплатен абонамент за магазин в eBay;

Инициативата предоставя възможност на българските търговци да разширят бизнеса си в момент, в който световният пазар на автомобилни части търпи бурен растеж. Обемът на категорията „Автомобилни части и аксесоари” на eBay отчита ръст от близо 30% през миналата година на бързоразвиващите се пазари, посочват от компанията.

Основна причина за този възход е глобалният недостиг на полупроводникови чипове, който засегна автомобилната индустрия. В резултат на това, цените на новите автомобил скочиха с 12%, а тези на употребяваните – с над 40%. Така понастоящем, потребителите по света избират по-изгодния вариант да ремонтират автомобилите си, вместо да купуват нови.

Казано с други думи, в момента автомобилните части и аксесоари са по-търсени от всякога, което означава, че сега е най-подходящият момент за търговците в този сегмент да достигнат до нови клиенти.

Това се потвърждава от данните на eBay, които сочат, че всяка секунда в САЩ се купуват по три автомобилни части, а във Великобритания и Германия – по една автомобилна част.

"Нашите търговци от цял свят предлагат изключително широка гама от нови и употребявани автомобили, части и аксесоари. Затова решихме да инвестираме в Академията и програмата за развитие на нови бизнеси на платформата, както и да обогатим съществуващото си портфолио с нови продукти от българския пазар.”, коментира Джени Хюи, генерален мениджър „Бързо развиващи се пазари“, eBay.

По думите ѝ, категорията "Авточасти и аксесоари" е водеща за българския пазар, като през миналата година отбелязва ръст от 13%.

"Българските търговци на eBay са продали общо 65 000 артикула за леки и товарни автомобили на купувачи от Германия, Обединеното кралство, САЩ, Италия, Франция и други държави. Сигурни сме, че тази инициатива ще помогне на продавачите да стимулират продажбите си и да привлекат повече нови клиенти в своите магазини на eBay", добавя Хюи.

Как търговците да се възползват от българската програма на eBay

За да се възползват от предимствата на Академията за търговци на авто и мото части и аксесоари е необходимо българските търговци да:

• Разполагат със 150+ артикула от категорията „Авточасти и аксесоари“ за продажба;

• Да попълнят формуляра за участие на сайта;

• Да посетят всички лекции и да завършат успешно обучението;

Трябва да се има предвид, че броят на местата в инициативата е ограничен и eBay си запазва правото да избира участници за програмата. Компанията обаче е предвидила специални напълно безплатни възможности и за малките и средни предприятия, които не отговарят на условията за участие в инициативата, но планират тепърва да стартират търговия чрез платформата на eBay.

На фирмите, които не отговарят на условията за участие в Академията за търговци на авто и мото части и аксесоари, eBay предоставя възможност да се присъединят към инициатива за ексклузивна подкрепа eBay Growth, планирана за половин година.

Търговците, които се регистрират в платформата за първи път и решат да предлагат за продажба повече от 150 различни артикула, могат да получат помощта на мениджър за лично развитие на eBay в рамките на следващата година, безплатен абонамент за Premium ниво на eBay Store за 3 месеца и услуга за автоматично качване на обяви.

Повече информация и насоки за желаещите да се включат в eBay Академия за търговци на авто и мото части и аксесоари, както и за инициативата за ексклузивна подкрепа на малкия и среден бизнес, може да откриете на уебсайта на платформата и в официалната ѝ Facebook страница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com