Близо 1,2 млрд. лв. за 24 км на Автомагистрала „Струма“

9143
Близо 1,2 млрд. лв. за 24 км на Автомагистрала „Струма“
Снимка: Главболгарстрой

За два лота от Автомагистрала „Струма“ с обща дължина близо 24 км Агенция „Пътна инфраструктура“ е избрала изпълнители. Общата стойност на участъците е 975,2 млн. лева без ДДС (или 1,170 млн. лева с ДДС), става ясно от нейно съобщение.

Изпълнителят в обществената поръчка за проектиране и строителство на втория лот от новото трасе на магистрала „Струма“, който ще преминава източно от Кресненското дефиле, е с дължина 10,4 км. Това е така нареченият Лот 3.2.2 от платното за София в участъка Крупник - Кресна. На първо място е класирана офертата на ДЗЗД „АМ СТРУМА – 3.2.2.“, в което участват: „ГБС-Инфраструктурно строителство“ АД, „ЕПОС-Емпреза Португеза де Обрас Субтеранеас“ АД и „Главболгарстрой Интернешънъл“ АД.

20 000 лв. глоба за фирмата, складирала боклуци под "АМ Струма", потвърди съдът

Районният съд – Дупница потвърди наказателно постановление, издадено от директора на РИОСВ - Перник, с което беше наложена глоба ...

В „Профила на купувача“ на www.api.bg e публикувано решението за класиране на участниците в откритата тръжна процедура за лот 3.2.2. Предложената стойност за изпълнение е 475 199 280,27 лв. без ДДС, а срокът е 1556 дни.

Цялата близо 24-километрова нова отсечка от Кресна до Крупник е разделена на два лота, за да може на обекта да се работи едновременно.

Строителните дейности на двата лота ще могат да стартират след изпълнение на ангажиментите, поети пред Европейската комисия. Става въпрос за допълване на екологичната документация спрямо специфичните цели за видовете и местообитанията, предмет на опазване в двете защитени зони от мрежата Натура 2000, през които преминава лот 3.2 на АМ „Струма“, намаляване на натиска от трафика върху природата и повишаване на безопасността в отсечката от Е-79 през дефилето.

За другия лот (3.2.1) също има избран изпълнител от 15 ноември 2019 г. Това е ДЗЗД „АПП ЛОТ 3.2.1, в което са: „ГРОМА ХОЛД“ ЕООД (наследник на "Агромах"), „ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА“ АД, „ВОДНО СТРОИТЕЛСТВО – БЛАГОЕВГРАД“ АД, „ПЪТПРОЕКТ“ ЕООД и „ВАХОСТАВ-СК“ а.с., но още не е подписан договор за строителство.

Съгласно идейния проект лявото платно на лот 3.2.2 е участък с дължина 10,4 км. В него е включен и обходният път на гр. Кресна, който е 5,5 км.

Прокопани са 2/3 от тунел „Железница“ на АМ "Струма (СНИМКИ)

За една година от започването на строителните работи са изпълнени две трети от изкопа и първичната облицовка на тунел „Железница&...

При км-400 от обходния път на Кресна се предвижда изграждането на площадка за краткотраен отдих, с електричество, вода и канализация.

Предвидени са 4 тунела със системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветление, управление на движението и т. н. Също така и 10 виадукта с приблизителна дължина около 3,6 км, 9 пресичания със селскостопански пътища.

Чрез пътен възел „Кресна“ - при 401-ви км, ще се осигурява движението в посока Кулата, София, път I-1 и връзката на лот 3.2.2 към участъка на лот 3.3 на АМ „Струма“.

Другият участък - лот 3.2.1, е с дължина 13,2 км. Достъпът до трасето ще бъде осигурено чрез 3 пътни възела: п. в. „Полето“ при 379-ти км, който ще осигурява достъпа от Кулата до селата Брежани и Полето, както и включване в автомагистралата в посока София; п. в. „Мечкул“ при 384-ти км, който ще осигурява достъпа от посока Кулата до селата Мечкул и Брежани, както и включване в автомагистралата в посока София; п. в. „Стара Кресна“ при 387-ти км, който ще осигурява достъпа от посока Кулата до селата Стара Кресна, Ощава, както и включване в автомагистралата в посока София.

В участъка са предвидени 3 тунела със системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветление, управление на движението и т. н. Предвидени са 10 виадукта с обща дължина около 3,5 км, както и 3 броя надлези и подлези. За лот 3.2.1 стойността за изпълнение е 499 999 919,92 лв. без ДДС и срок 1556 дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

МВФ понижи сериозно прогнозата за българската икономика

ЕРМ Запад изпълни плана си за обезопасяване на щъркелови гнезда в Самоков

ЕС ни дава пари, проваляме се и купуваме по-евтини високоскоростни влакове

Липса на кадри: По Черноморието ще разчитат на работници от Узбекистан и Киргизстан

ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година

Евтим Милошев: Бизнесът в туристическия сектор е водещ и ние трябва да го подпомагаме по всякакъв начин

Рокади в АЕЦ "Козлодуй" и "Мини Марица -изток"

България е в челната тройка на ЕС по спад на промишленото производство

Превозвачите: Над милиард са директните загуби за българската икономика от неприемането ни в Шенген

Инфлацията в България се забави до близо 3-годишно дъно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика