Борисов обеща проверка на всички приватизационни сделки на прехода

5065
Борисов обеща проверка на всички приватизационни сделки на прехода
Снимка: БГНЕС

Всички приватизационни сделки на прехода ще бъдат проверени от МВР и ДАНС след изборите. Това обеща премиерът Бойко Борисов на заседание на Министерския съвет.

Той не скри, че се е "поядосал", след като за пореден път в публичното пространство се твърди, че той е продал "Булгартабак".

Корнелия Нинова се обяви за жертва на Делян Пеевски: Размаза ме

Бях единственият човек, който се опълчи срещу Делян Пеевски в политиката, вероятно и досега, и той ме размаза – чрез уволнение и ...

"Булгартабак" не е продаван от мен. Много ясно искам да го кажа на тези, които са им сведени тези опорни точки. "Булгартабак" нито имаше пари в сметката тогава - това, което са ми докладвали, и беше продаден от Агенция за приватизация. Моля медиите да питат шефа на тази агенция да разкаже за сделката как е направена с консултант "Сити банк", една от най-големите банки с опит, с наблюдаващ министър Трайчо Трайков. И за това понеже виждам, че и Конюшните бързо забравиха и много други неща се забравиха", коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

Той подчерта, че се е поинтересувал малко и е разбрал, че има още поне две години за много от сделките за абсолютната давност.

Затова смята да разпореди на МВР и ДАНС да направят ревизия на всички приватизационни сделки от целия преход, "за да стане ясно кой кога и какво е продавал и дали това е реалната цена". В тази сфера, живот и здраве, да минат изборите, ще се съсредоточим в пълния обем, обеща Борисов.

"Да отидат всичко, което имат за „Булгартабак”, да го извадят, щом имат претенции. Аз не съм продавал „Булгартабак". Както всеки един от вас, когато продава нещо, пита ли ме мен? Има си надлежен ред. Аз не мога да назнача един човек във вашите министерства, понеже публиката си мисли обратно. Чистачка не мога да назнача в едно министерство, без министъра да я назначи!", защити се премиерът.

Борисов коментира и думите на президента, който отрече да е бил кандидатура на кръга "Капитал" за регионален министър в първото правителство на ГЕРБ и се обяви срещу реденето на кабинети в стил "Двама батковци", които си говорят.

Според Цветан Василев Борисов и Доган взели бонуси за приватизацията на "Булгартабак" (ВИДЕО)

В България клановете са два – на Делян Пеевски и на премиера. Това заяви в интервю за ktbfiles.com банкерът Цветан Василев, който...

„С Росен Плевнелиев и като министър, и като президент сме работили прекрасно. Нямаме нито един спор, който да не сме решили. Не знам какво е гледал или са му предали, аз казах една истина, която всички добре знаете. При предишното съставяне на правителството, помните от главен секретар бях станал кмет, от кмет - премиер. Изведнъж трябваше да посоча 16 министри, още 50-60 зам.-министри, шефове на агенции и какво ли не още и то след провала на Тройната коалиция. Не знам някоя партия дали има толкова ресурс, хора, подготвени веднага да поемат този пост”, разказа Борисов.

Тогава се срещнал със синдикатите и КРИБ, който беше оглавяван от издателя на "Капитал" Иво Прокопиев и поискал от тях да намерят най-подходящите хора.

"Не съм казал, че това е лошо, но това е истина. Сега гледам някак си бягат от това, може би на кръга "Капитал" не им харесва като дума - ок, приемам го и това. Да, с Плевнелиев се познавахме още на първата копка на Бизнес центъра, бях кмет. Гаранциите за тези хора, че ще бъдат добри министри са точно такива, каквито например РБ са дали за министрите на тази маса", подчерта премиерът.

Той уточни, че се събрали и си казали кои хора са най-подготвени за съответните ресори. И така го направихме, увери Борисов.

„Коя неистина видяха, за да реагират така ужилено и да се чувстват толкова обидено?!. Нима многократно не съм заявявал за всички добри неща, които президентската институция е направила. Надявам се той също да гледа интервюто да чуе всичко, което съм казал", каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com