"Булгаргаз" иска "Топлофикация Враца" пред съда

25437
"Булгаргаз" иска "Топлофикация Враца" пред съда

Държавното газово дружество "Булгаргаз" е завело съдебен иск срещу "Топлофикация Враца" за над 2.3 млн. лв, коментира пред журналисти в ДКЕВР Александър Петров, началник управление "Лицензионна дейност и корпоративни отношения" в дружеството.

Представители на "Булгаргаз" бяха в ДКЕВР на открито заседание за разглеждане на заявлението на газовото дружество за утвърждаване на цени на природния газ за първото тримесечие на 2014 година.

"Топлофикация Враца" дължи на "Булгаргаз" общо около 6 млн. лева, които са натрупани през тази година. Окончателно решение за цената на горивото ДКЕВР ще вземе на закрито заседание на 18 декември.

По съдебен ред си търсим вземанията само в случаите, когато не успеем да се споразумеем за малка отсрочка на плащанията или разсрочване на задълженията, коментира Петров.

Общият размер на текущите задължения на различни дружества към "Булгаргаз" към момента са 131 млн. лева.

От тях над 90% - 124 млн. лева, се дължат от шест дружества - "Топлофикация София", "Топлофикация Враца", "Топлофикация Плевен", "Топлофикация Бургас", "Оранжерии Петрич" и газоразпределителното дружество "Промишлено газоснабдяване - Сливен".
Засега само към "Топлофикация Враца" е заведено дело, тъй като има най-старото задължение към "Булгаргаз".

Ще сме застрашени, ако не си потърсим вземанията, коментира Петров. Той изрази надежда, че държавното газово дружество ще се справи със задълженията си и след 1 януари 2014 г., откогато се предвижда цената на природния газ в страната да се запази на нивото от последното тримесечие на т.г.

Ползвателите на централно отопление в градовете със задлъжнели топлофикации могат да са спокойни, няма да спираме кранчето, увери Петров.

 

НЕК плаща на "Топлофикация - София", тя пък превежда на "Булгаргаз"

Кръговратът между "Топлофикация София", НЕК и "Булгаргаз" вече се завъртя, след като стана ясно, че НЕК е направила превод от 16,5 мл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика