Цените на нощувките по морето - като миналата година

1170
Цените на нощувките по морето - като миналата година
Снимка: Pixabay

Към момента се наблюдава едно сравнително равнище на цените по морето като миналата година. Топ хотелите обаче вече са пълни. В този смисъл може да има повишение на цените в другите хотели. Това заяви Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма.

„Наемането на апартамент за дълъг период естествено е най-изгодно, отколкото хотелското настаняване. Но второто дава много други възможности, за да може пълноценно да си починем от гледна точка на изхранване и включени други допълнителни услуги. Съобразно това как човек обича да почива, така е най-добре да се избере вариант”, обясни Занков пред Нова телевизия.

Екоминистърът успокои: Нищо критично няма по крайбрежието

Нямаме информация да има нещо критично по Черноморското крайбрежие. Това коментира пред журналисти министърът на околната среда и водит...

„Не смятам, че се очаква драстично увеличение на цените за българите. Очакванията за силен сезон идват от повечето чужденци, които ще дойдат”, заяви от своя страна Богомил Николов от асоциация "Активни потребители".

„В прекалено атрактивните оферти нещо е спестено. Човек научава какво е то, едва когато отиде на място. Може да се окаже, че отивате на място, където не ви е включен паркинг, например. Най-добрият съвет е – не бързайте. Хората обикновено не отделят достатъчно време, за да проучват пазара и да сравняват повече оферти. Хубаво е и да се прочетат отзиви на други туристи”, коментира Николов.

В четиризвездните хотели на първа линия на „Златни пясъци” е най-изгодно, ако сте се възползвали от ранните записвания. Тогава отстъпката е 20% и в периферията на сезона ваканцията на едно семейство излиза около 1300, а в пика на сезона - 1800 лева.

Курортът „Албена” привлича сънародниците ни с по-спокойния ритъм на лятото и с по-ниски цени. В пика на сезона седмична почивка на семейство с две деца в хотел „ол инклузив” на първа линия ще излезе около 1300 лева. В неактивния сезон пък цените падат надолу.

МВР ще командирова 730 полицаи по морето

Тази година Министерството на вътрешните работи ще командирова повече служители по Черноморието. Това каза министърът на вътрешните раб...

Тези, които искат да отдъхнат от шума на големия град, избират комплексите с бунгала. Оказва се, че българите са основните клиенти там – 75% срещу 25% за чужденците, предимно чехи и поляци. За седмица семейната почивка ще ви струва около 500 лева, а ако не държите да има кухненски бокс в бунгалото, цената може да падне наполовина.

Според данни на Националния статистически институт от миналата година средната цена на една нощувка у нас е около 35 лева на човек.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика