Черноморската банка за търговия може да финансира АМ "Черно море"

18596
Черноморската банка за търговия може да финансира АМ "Черно море"
Снимка: БГНЕС

Проектът за автомагистралата "Черно море" може да бъде финансиран от Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР), като важен трансграничен проект за региона. Това стана ясно по време на форума на финансовата институция в София.

Черноморската банка финансира при много облекчени условия главно трасгранични и енергийни проекти, каза вицепремиерът Даниела Бобева. От учредяването си преди 15 години финансовата институция е одобрила 29 операции за България на обща стойност 265 милиона евро, информира БНР.

Гражданска организация: Спрете строежа на Лъвов мост

Строителството на кръстовището на две нива на Лъвов мост трябва да бъде спряно. Това заяви в Националния пресклуб на БТА арх. Димитър Д...

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров представи пред участниците важни за региона транспортни проекти, за които може да се търси финансовата подкрепа на Черноморската банка. Сред тези проекти е и магистрала „Черно море“, чрез която се предвижда да бъде укрепено почти цялото черноморско крайбрежие на България.

Димитров коментира: "От изключително значение е създаване на устойчива инфраструктура в региона на българското Черноморие и свързването на нашите две пристанища с автомагистрален път. Проектът е технически реализуем, обоснован от икономическа гледна точка. Надявам се, че банките в Черноморския регион, както е Черноморската банка за търговия и развитие, Европейската банка за развитие и Световната банка ще проявят интерес към тоя проект".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика