Добрев: Ако е подписан договорът за "Южен поток", всички по веригата трябва да носят отговорност

39770
Добрев: Ако е подписан договорът за "Южен поток", всички по веригата трябва да носят отговорност
Снимка: БГНЕС

Ако е подписан договорът за „Южен поток”, всички по веригата трябва да носят отговорност. Това каза Делян Добрев от ГЕРБ.

„Това не е единственото разследване, което трябва да бъдат разследвани всички членове на регулатора за решенията, които те вземат през последната една година, под въздействията на политически натиск, защото фалитът на дружествата в енергетиката е факт и отговорност за него трябва да носят членовете на цялата комисия на регулатора, защото те са тези, които трябва да одобряват разходите на дружествата, които се грижат за финансовата стабилност на дружествата в енергетиката”, допълни още Делян Добрев.

Орешарски и Стойнев ще бъдат изслушани за "Южен поток"

С процедурни закачки и нападки между БСП и ГЕРБ започне днешното заседание на НС. От него отсъстват лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на...

На въпрос какви фалити има предвид, Делян Добрев отговори: „В един бъдещ кабинет съм сигурен, че компетентните органи ще разследват всички членове на регулатора и ще търсят наказателна отговорност от тях за вземаните от колективния орган решения, включително и тези, които се вземат в момента с цените на 1 юли следващата година и които създават дефицит в системата на енергетиката с 1.5 млрд лв.”

Дружествата, които визирам в тежко финансово състояние, са както НЕК, така и електро системния енергиен оператор, т.н ЕСО и ТЕЦ Марица Изток – 2 и всички дружества, държавни и частни дружества по веригата за снабдяване с електроенергия на крайния потребител”, допълни Делян Добрев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com