Държавата готви 2,2 млн. лева за кредитен рейтинг

17661
Държавата готви 2,2 млн. лева за кредитен рейтинг
Снимка: Getty Images

2.2 млн. лв. ще струва присъждането на кредитен рейтинг на България. В сумата влизат и пари за консултанти във връзка с управлението на държавния дълг. Това е записано в проект за постановление, разработен от финансовото министерство и публикуван за обществено обсъждане, съобщава в. "Сега". В проекта се предвиждат общо 35.3 милиона лева за допълнителни разходи на министерството за тази година.

В началото на годината международната рейтингова агенция Fitch потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България със стабилна перспектива. Според Fitch стабилните публични финанси са ключов фактор за потвърждаването на кредитния рейтинг. В края на декември обаче колегите им от Standard&Poor's ревизираха перспективата от "стабилна" на "негативна", което доведе до критики от страна на икономическия министър Драгомир Стойнев.

Освен разходи за изработването на кредитен рейтинг, допълнителни 12.3 млн. лв. ще бъдат дадени за изграждане и поддържане на информационни системи. Данъчните и митниците ще получат общо 20 млн. лв. за дейности, свързани с борбата с данъчните измами, митническия контрол и за инвестиционни проекти.

Конституционният съд ще получи още 250 хил. лв. за разходи за персонала. 500 хил. лв. са предвидени за изплащане на левовата равностойност на жилищни компенсаторни записи, давани като компенсация за одържавени недвижими имоти.

България подновява споразумението си с Fitch

България ще подпише ново споразумение за държавен рейтинг с международната рейтингова агенция Fitch Ratings Ltd. Министерски съвет вече...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика