Емигранти купуват имоти по морето

7907
Емигранти купуват имоти по морето

Родни емигранти започват да търсят ваканционни имоти по Черноморието. Българите са близо 10% от всички клиенти на пазара, а тенденцията е нова. Това отбеляза търговският директор на Green Life Марияна Даскалова, предаде Стандарт нюз.

Най-често втори дом в курортите ни търсят сънародници, които живеят постоянно в чужбина и се завръщат у нас за срещи с близки и познати през лятото, обясни тя. Като цяло обаче ваканционният пазар се движи от руските клиенти.

8000 отнети имота на тезгяха

Нараства броят на недвижимите имоти, които се отнемат от собствениците им, защото затъват в дългове и не могат да ги изплатят. През 2...

Броят на сделките е скочил с 20% през последните 3 месеца. Но увеличението се дължи не на повече клиенти, а на по-бързо вземане на решение за осъществяване на покупката, разясни Даскалова. Докато преди година са се търсили основно апартаменти с една спалня край брега на стойност до 40 000 евро, сега бюджетът на клиентите за същия тип имот е двоен - 80 000 евро. Клиентите са основно на възраст 25-35 години, семейни с деца.

Руските клиенти предпочитали да купуват от българи, а не от свои сънародници, заради многото ужилени с имоти в Москва и страната, обясни Даскалова. Братушките търсят домове, на които да са първи собственици, въпреки че имотите, които се препродават, са почти двойно по-евтини. Забелязва се и увеличение на руските пенсионери и семейства, които търсят жилища в Бургас и Варна, защото искат да се преместят постоянно у нас, обясни изпълнителният директор на компанията Теофил Петров.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com