Еротичният модел в НЕК е там благодарение на Богомил Манчев?

115573
Еротичният модел в НЕК е там благодарение на Богомил Манчев?
Снимка: FHM

Само преди два дни мрежата достигна нови висоти на високо напрежение заради разкритието, че еротичният модел Елена Бончева работи в НЕК. Информацията беше потвърдена от пресцентъра на компанията, като беше уточнено, че заплатата на новия технически сътрудник в управление „Обществени поръчки” не е 3 хил. лева на месец, както се твърдеше в постинга на Елена Миланова – служителка в НЕК, която оповести информацията.

Също на страницата си във Facebook разследващият журналист Григор Лилов, който се изявява като коментатор в телевизия СКАТ, публикува интересно твърдение относно г-ца Бончева и кой стои зад назначението ѝ в НЕК.

Секси кадър и във Фонд ’’Земеделие’’

Тази седмица новината за красивата служителка на НЕК предизвика огромен интерес. Днес пред БТВ се изправи и бившият модел Мария Велкова...

Според Лилов Елена Бончева е близка до бизнесмена от Бургас Ясен Василев. Той е известен като инвеститор в земи около Ченоморието и на 33 години вече е мултимилионер, твърди Лилов. Има бизнес и в сектора на горивата – чрез „Василев ойл”. Покрай тази фирма има редица други, най-интересната от които е „Евробилдинг инженеринг”, казва Лилов. До март 2011 година тя се ръководи от Георги Танев, който на 24 март загива след инцидент в бургаския бар „Интрига”. Сега дружеството се управлява от Мартин Дяков, който е известен като щедър спонсор на партия „Атака”, казва Лилов.

Оказва се обаче, че „Евробилд” е фирма, която е препоръчана лично от собственика на „Риск Инженеринг” Богомил Манчев за подизпълнител при работата по проекта АЕЦ „Белене”, казва Лилов, като прилага документ в доказателство на твърдението си. Компанията е изпълнител при изграждането на „Хранилище за сухо съхраняване на отработено ядрено гориво” за АЕЦ „Козлодуй” през 2008 година. Тя също е свързана с Ясен Василев, споделя Лилов и е част от консорциума "Евромин Билд", който преди пет години поема площадката за нов АЕЦ. В този консорциум участие имат знакови фигури - Людмил Стойков, който е обвиняем по САПАРД и Николай Вълканов, който участва в "Евромин Билд" чрез фирмата си "Минстрой" - същата, която плати хонората за хидроинженерната консултация на Ахмед Доган.

Досега самата г-ца не е давала коментар в публичното пространство.

Високо напрежение в НЕК (18+)

Завист или пример за „калинка” – това е един от основните въпроси, който човек си задава след публикуваното откровени...

Както е добре известно срещу Богомил Манчев бяха повдигнати обвинения за длъжностно присвояване, подпомагане и подбуда на шеф на НЕК (бел.ред. - в обвинението не се уточнява името според думите на адвоката на Манчев Менко Менков, който защитава и вътрешния министър Цветан Цветанов по делото със СРС-тата във Велико Търново) да присвои над 8 млн. лева държавни пари при изплащане на хонорари за строителен надзор по проекта "Белене" след като той беше спрян от Народното събрание.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика