ГЕРБ внася преди обед вота на недоверие

23650
ГЕРБ внася преди обед вота на недоверие
Снимка: БГНЕС

ПП ГЕРБ ще внесе вот на недоверие срещу правителството на тема „Енергетика“, съобщиха от пресцентъра на партията. Това ще се случи в Народното събрание, в 11:00 часа.

Ако днес искането постъпи в деловодството, то депутатите ще трябва да се върнат на работа извънредно, въпреки че парламентът не заседава до изборите. Правилото е, че председателят на НС е длъжен да свика заседание в рамките на една седмица след внасянето на искане на вот - за дебати, а 24 часа след края им се гласува и самият вот.

ГЕРБ внася нов вот на недоверие - този път заради енергетиката

ГЕРБ внася вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски заради политиката в областта на енергетиката, предаде Агенция "Фо...

Вотът на недоверие със сигурност ще бъде внесен, вероятно около обяд. Това каза за предаването "Преди всички" депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Разговорът за състоянието на сектор "Енергетика" трябва да се проведе възможно най-скоро, защото с отлагането му за след евроизборите от БСП се опитват да заблудят българските граждани как да гласуват, допълни той.

Бившият ресорен министър допълни: „От месец опитваме да получим финансовите отчети на Националната електрическа компания и председателите на останалите дружества. Тази информация се укрива и ни се отказва по всички възможни начини. Знаете, преди няколко седмици я търсихме дори персонално, с посещение в Министерство на енергетиката, и отново ни беше отказана“.

Явор Куюмджиев от БСП заяви, че ако вотът бъде внесен, то всички законови процедури ще бъдат спазени. Според него обаче желанието за дебат непосредствено преди евровота е знак, че ще се търси скандал.

 "Червеният" депутат обясни: „Служебният министър-председател и служебният министър на енергетиката, в първия ден на това Народно събрание, в дебата, който организирахме по този повод, точно с цел да информираме гражданите за състоянието, в което я заварваме, казаха, че са я заварили на прага на катастрофата. В анализ на Световната банка, който беше поръчан точно по време на служебното правителство, се казваше, че ако не се предприемат много сериозни и спешни мерки за спасяването на целия сектор, само за една година той ще натрупа няколко милиарда нови дългове. Е, това не се случи“.

Манолова не пропусна да се включи - Борисов правел вот на недоверие заради Прокопиев

С внасянето на вот на недоверие Бойко Борисов изпълнява опорните точки на Иво Прокопиев. По време на кампания това буквално е любов п...

Двамата събеседници влязоха в спор и за строежа на газопровода "Южен поток". Според Куюмджиев това е най-голямата инвестиция в България в последните години и ще отвори над 5000 работни места, а според Добрев, ако не е спазено европейското законодателство, инвестицията ще струва по почти милион лева за работно място.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com