И Lafka минава в ръцете на физическо лице?

52886
И Lafka минава в ръцете на физическо лице?
Снимка: БГНЕС

Компанията „Табак Маркет”, която е позната на широката общественост с обектите Lafka, вече е с нов собственик. Това показва отчетът на компанията-майка „Булгартабак Холдинг”.

Засега цигареният производител не казва името на купувача, като единствената известна информация е, че става въпрос за изкупуване на 100% на акциите на „Табак Маркет”. Това е станало на 27 март. Сделката не е обявена пред Комисията за защита на конкуренцията. Именно това кара в. Capital Daily, който оповести информацията, да предполага, че купувачът е физическо лице.

Бургаският съд отново сложи прът в колелата на Lafka

Бургаският административен съд на практика блокира устрема на Lafka в града, който изглеждаше подсигурен, след като ГЕРБ и ДПС гласувах...

Интересен факт е, че самото дружество „Булгартабак” вече е в ръцете на неизвестно физическо лице. Предишният собственик„ВТБ Капитал” продаде "Булгартабак" на „Livero Establishment”, което е под едноличния контрол на по-голямата TGI Middle East. От решение на Комисията за защита на конкуренцията по повод евентуална концентрация между предприятия при осъществяването на сделката обаче става ясно, че всъщност „Булгартабак” вече е в ръцете на физическо лице. Не става ясно обаче кое е то.

„Въз основа на предоставените доказателства и след анализ на упражнявания контрол, Комисията приема, че Livero Establishment, еднолично контролирано от TGI Middle East FZE, формално са носители на правата за контрол, но реалното лице, което фактически ще упражнява тези права, в настоящия случай се явява физическо лице”, пише в решението си КЗК.

Досегашният мажоритарен собственик на „Табак Маркет” е „Благоевград БТ”, докато „Булгартабак” е с миноритарен дял. „Благоевград БТ” е дъщерно дружество на „Булгартабак”.

Справка в Търговския регистър показва и друго интересно нещо – един от новите членове на борда на „Табак Маркет” е австриецът Волфганг Рекендорфер. Той е основател на FMSG Trade, а в директорския борд на компанията е заедно с Виктор Налбантов. Г-н Налбантов участва в ръководството на „Разпространение на печата”, която беше част от портфолиото на Делян Пеевски, но беше продадена на „Табак Маркет”.

С подкрепата на ГЕРБ Lafka получи зелена светлина в Бургас

Общинският съвет в Бургас прие спорната поправка в Наредбата за преместваемите обекти, заради която днес се състоя протест на малкия и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика