Животновъдството излиза от сивия сектор, смята Греков

22497
Животновъдството излиза от сивия сектор, смята Греков
Снимка: БГНЕС

Животновъдството вече не е в сивия сектор. Това заяви министърът на земеделието и храните Димитър Греков по време на Третия Национален събор на овцевъдите край Петропавловския манастир, предаде "Фокус".

Греков каза, че през тази година овцевъдите отново не са достатъчно удовлетворени от цените на агнешкото месо. „Един от овцевъдите, с които се срещнах скоро, сподели, че е продал 500 агнета за 1 час с фактура, след което веднага е получил парите, това е начин да се излезе, поне част от животновъдството, от сивия сектор”, посочи министърът.

ГЕРБ кани Станишев на дебат с Дончев

ГЕРБ ще изпрати официална покана на Станишев за дебат с водача на тяхната листа за евроизборите Томислав Дончев. Това заяви лидерът на ...

Непосредствено след Великден се състояла среща с Асоциацията за модерна търговия, къде са включени голяма част от търговските вериги. През май месец ще бъдат направени 4 основни срещи: първата ще бъде със зеленчукопроизводителите и търговските вериги, втората е между месопроизводителите и веригите, третата млекопроизводителите и веригите и четвъртата е с хлебопроизводителите.

„Ще дадем възможност на нашите производители на селскостопански продукти да се включат директно във веригите и вратата за тях е отворена, но нямаме достатъчно количество и качество, както по постоянни доставки, с които да бъдат снабдявани веригите”, посочи Греков.

По думите му търговските вериги са готови да изнасят българска продукция в техни магазини в чужбина. Министърът изказа мнение, че е необходим нов вид обединение, където българските производители да бъдат организирани така, че да представят по-голямо количество, по-качествена и по-добре опакована селскостопанска продукция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика