Кабинетът потвърди вдигането на минималната заплата от 1 юли

6567
Кабинетът потвърди вдигането на минималната заплата от 1 юли
Снимка: Thinkstock

Кабинетът потвърди решението си за минималната работна заплата - 360 лева от 1 януари тази година и 380 лева от 1 юли. Това стана ясно от съобщение на правителствената преслужба.

Постановлението е в отговор на решението на Върховния административен съд, който отмени предишния нормативен акт, защото не е бил обсъден в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

С 16 лв. се увеличава минималната заплата от 1 юли

Минималната работна заплата след първи юли ще се увеличи с 16 лева и ще надхвърли определения праг на бедност. Това е записано в докла...

В края на май Върховният административен съд отмени постановлението на Министерски съвет за определяне на нови размери на минималната работна заплата за 2015 г. Затова се наложи МС да отговори на мотивите на ВАС.

Министерският съвет одобри създаването на целодневна организация на учебния ден за шестокласниците от есента. За целта общините ще получат допълнително 27,5 милиона лева. Целта е да се намали броят на отпадащите от училище деца и повишаване на качеството на обучение.

Решено беше също да започне укрепването на 1968 свлачища по Програмата за превенция и ограничаване на свлачищата. До 2020 година ще бъдат укрепени също бреговете на Дунав и Черно море. Свлачищата се категоризират в четири групи в зависимост от степента на активност. В първа категория са най-неотложните - 381. Най-много са категоризираните в четвъртата група, които трябва да се наблюдават периодично - 900. За проучване, укрепване и мониторинг на свлачищата са необходими близо 1 милиард лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика