Констатирани са огромни дългове в "Ремотекс – Раднево"

34787
Констатирани са огромни дългове в "Ремотекс – Раднево"
Снимка: БГНЕС

Огромни дългове в "Ремотекс – Раднево" са констатациите от направения анализ в предприятието, каза в Бургас министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

В завода е имало опрощаване на вземания, както и липсващи документи.

Акциите на "Ремотекс" временно да бъдат поети от държавата, каза Орешарски

Най-добрият вариант за "Ремотекс" е държавата временно да поеме акциите на предприятието и да запазим работните места. Ситуацията там...

"Правителството по никакъв начин не може да се ангажира за едно предприятие с огромна неяснота относно неговите задължения да харчим държавни пари", подчерта Стойнев.

Българският енергиен холдинг ще предприеме действия за изграждане на собствено поделение в "Мини Марица – Изток" за основни ремонти и рехабилитация на тежкото минно оборудване. Там ще бъдат назначени работниците от "Ремотекс – Раднево".

"Така ще прекъснем едни корупционни практики, които съществуваха в миналото. С едни огромни обществени поръчки към определени предприятия и ще затворим целия процес. В самите мини ще се създадат ремонтни предприятия и няма да се харчат милиони по един неясен начин, както се е случвало през последните години", добави Стойнев.

Драгомир Стойнев коментира и темата с писмото на еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер. Според него, това е част от сътрудничеството между София и Брюксел.

От "Ремотекс" възобновяват протестите си

Работници от радневската фирма за ремонт на тежка минна техника "Ремотекс" възобновяват протестите си срещу политиката на собственици...

"Аз ще приема поканата на еврокомисаря, но за мен като министър на икономиката и енергетиката на България на първо място най-важното е стабилността на енергийната система на страната. Защото наследството, което заварихме, бе наистина катастрофално. Този проблем се дължи, може би, на неразбиране, на некомпетентност на предишното управление, тъй като през 2012 г. целият дисбаланс, от когато тръгва този проблем, никой не си е мръднал пръста, не е предвидил какъв ефект може да има върху енергийната ни система", каза Стойнев.

Относно ЕРП-ата, Стойнев поясни, че не е невъзможно да оказват лобистки натиск в Европейската комисия, защото в Европа, това не е незаконно и ненормално. Министърът подчерта, че е важно всички инвеститори да спазват законите и че трябва да се спре практиката у нас, като имаш фактура – да не я плащаш.

За Южен Поток, Драгомир Стойнев призова опозицията да представят предложенията си при второ четене, защото промените в Закона за енергетиката, не е приет. На въпрос дали се нарушава европейското законодателство, Стойнев поясни: "При положение, че има и други такива газопроводи, например "Опал", нашето мнение е, че не противоречат на европейските закони. Ако предложенията на опозицията са по-хубави от тези на Коалиция за България, считам, че парламентът ще се съобрази с тях".

Източник: БГНЕС

Служители на „Ремотекс” блокираха пътя Раднево – Нова Загора в знак на протест

Не само тютюнопроизводителите протестират днес. Работниците от "Ремотекс" затвориха пътя Раднево - Нова Загора тази сутрин, предаде БГН...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика