Купуваме повече коли втора ръка

24398
Купуваме повече коли втора ръка

С над 40 % са скочили продажбите на автомобили втора ръка през изминалия месец. Според търговците много българи избрали да купят автомобил като семеен подарък за празниците, съобщи бТВ. Все по-често българинът предпочита малко по-скъпи автомобили - между 10 и 20 хиляди лева. Марките, към които се ориентират напоследък, са предимно японски, предаде Стандарт нюз.

Въпреки голямото търсене на автомобили втора ръка, търговците казват, че засега няма да вдигат цените. Вече не се предлагат големи отстъпки в цените, каквато практика имаше до скоро.

„С интернет пространството всеки гледа да държи най-ниски цени и отстъпките са малки, от порядъка на 300-500 лв., защото всеки един търговец гледа да си обяви колата в интернет в най-ниската ценова гама и да може да я продаде възможно най-бързо”, обясни Любомир Доросиев, зам.-председател на Асоциацията на вносителите на автомобили.

Когато купува нова кола, българинът най-често се ориентира в ценовия клас между 30 и 40 хиляди лева. След големите харчове на домакинствата за празниците търговците не очакват да имат сериозен ръст в продажбите и през януари.

Близо 100 автомобила в минута са напускали София по "Цариградско шосе"

Около 100 автомобила в минута са напускали София между 16:00 и 17:00 часа по "Цариградско шосе". Това съобщи главен инспектор Богдан Ми...

Раздвижване на пазара се очаква към края на март.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика