Лукарски: "Еко" е бензиностацията с фалшивия бензин

17345
Лукарски: "Еко" е бензиностацията с фалшивия бензин
Снимка: БГНЕС

"Еко Петролиум" държи бензиностацията, в която ДАМТН хвана рекордно отклонение по отношение на горивото - до 70%. Това заяви икономическият министър Божидар Лукарски в предаването "Лице в лице" на bTV. Лукарски оповести, че е наложена глоба от 40 000 лева за въпросната бензиностанция.

Припомняме Ви, че на 9 септември тази година беше установено отклонение от качеството на най-скъпия бензин - А100, в "бензиностанция на голяма верига". Някои от уредите даже не можаха изобщо да го отчетат като гориво, което съдържа бензин, заявиха от ДАМТН. Единият от уредите е дал отклонение от 70%, а другият - 45%. Такъв случай досега в 10-годишната история на проверките не сме имали, каза тогава Лукарски пред bTV.

Министерството на Лукарски ще прави оценка на въздействието на данък "вредни храни"

Министерство на икономиката се ангажира да направи оценка на въздействието върху икономиката на Законопроекта за общественото здраве, ...

Случаят е от София и по думите на министъра става дума за „държавен рекорд". По това време той не назова името на веригата с мотива, че те могат по административен ред да обжалват наложените актове.

Местните избори

Божидар Лукарски обяви, че днес  с коалиционните партньори от ГЕРБ са се разбрали за ситуацията с балотажите по места идната неделя. Реформаторите взаимно ще се подкрепят с ГЕРБ на местата, където не са в конкуренция.

"Това става, въпреки решението на друга партия от РБ, „България на гражданите”, да подкрепи на балотажа в Пловдив националиста Славчо Атанасов срещу Иван Тотев от ГЕРБ", добави още Лукарски.

Той обаче посочи, че и в този случай няма да се направи изключение: „Аз още в първите часове след изборните резултати и след разговори с нашата структура в Пловдив изказах подобно мнение. Нормално е като управляваща коалиция и коалиция с най-близки ценности, да подкрепим кандидата на ГЕРБ”.

Лукарски: Резултатите на местните избори са едно добро представяне за РБ

За Реформаторския блок резултатите на местните избори са едно добро представяне. Това каза лидерът на СДС Божидар Лукарски в предаванет...

ГЕРБ и РБ са се разбрали да водят „максимално етична и феърплей кампания, без нападки, остър език и купуване на гласове”. Лукарски специално подчерта, че няма да има и „натиск от институциите” там, където двете партии застават една срещу друга (напр. в Хасково).

Партньорите в управлението са се договорили там, където заедно правят мнозинство в общинските съвети, да се сключват програмни споразумения по модела на това, на което в момента се крепи правителството.

„Не знам какво има да му се преформулира на управлението – ГЕРБ и РБ показаха на тези избори един завидно висок резултат, расте броят на общинските съветници, голяма част от кметовете, за които си бяхме поставили за задача, победиха”, отбеляза Лукарски. Той призна, че също се е изненадал от завръщането на дясното обединение в толкова много общински съвети и го отдаде на преференциалния вот.

Една от причините за определен отлив на гласове – така „в рамките на шегата” икономическият министър определи идеята на здравното министерство за данък върху вредните храни. Той разказа, че днес производители са споделили с него опасенията си, че новият налог ще има нисък положителен ефект върху хранителните навици на децата, а ще удари сериозно по бизнеса.

Данък "вредни храни"

Лукарски: Логично е да подкрепим кандидатите на ГЕРБ

Съвсем логично е да подкрепим кандидатите на ГЕРБ по места. Това каза лидерът на СДС Божидар Лукарски пред журналисти на влизане в НДК ...

Според хранителния бранш, данъкът ще изкриви конкурентната среда, ще доведе до нелоялна конкуренция и ръст на сивата икономика и ще изгони някои производители в Румъния.

Лукарски каза, че с д-р Петър Москов са говорили по въпроса в нощта на вота, „но съвсем за малко”. Той изрази надежда, че текстовете ще бъдат подложени на обществено обсъждане и бизнесът ще може да обсъди със здравния министър рисковете от данъка.

„Ние от РБ влязохме в правителството с програма без вдигане на нито един данък”, припомни Божидар Лукарски.

Казусът "Сидеров"

Лукарски се обяви за сваляне на имунитета на Волен Сидеров и ограничаването му за всички народно избраници, „защото това отива на своеволие”. В същото време, той призова да не обръщаме прекалено голямо внимание на лидера на „Атака”, който, според Лукарски, е направил пиар акция, за да прикрие ниския си резултат на местния вот.

Лукарски: Не можем да се месим на пазара на горивата, дизелът ни не е най-скъп в ЕС

Не може държавата да се намеси, за да регулира пазара на горивата. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски в отговор на в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика