Михайлова: Финансовите корекции са уроците, които трябва да научим

21822
Михайлова: Финансовите корекции са уроците, които трябва да научим
Снимка: БГНЕС

"Проблемът с финансовите корекции по екологичните проекти е в това, че се налагат в края на изпълнението на програмата "Околна среда", каза пред журналисти министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.

По думите й корекциите са част от общата система на управление на структурните фондове. "Не знам защо се приемат толкова трагично", каза Михайлова и припомни, че не става дума за спиране или анулиране на проекти.

Михайлова умножи корекциите за "Околна среда" по четири

"Предложените финансови корекции по ОП "Околна среда" са 38 млн. лв. и те са на базата на вече изплатени разходи". Това заяви министъ...

"Ако имаше по-дълъг период на изпълнение, корекциите нямаше да се почувстват толкова тежко, но сега са концентрирани на финала на програмата", каза още министър Михайлова.

Тя посочи, че се търсят варианти общините да получат подкрепа, като уточни, че това не е помощ, която да обезсмисля корекциите, защото те се налагат за допуснати слабости.

"Търсим начини да смекчим удара върху бенефициентите, но финансовите корекции трябва да бъдат един от уроците, които да си научим за следващия период", каза Искра Михайлова.

Тя уточни, че идентифицираните пропуски към момента са в размер на 38 милиона лева. По думите й за бъдещия програмен период се обмислят варианти проектите да бъдат интегрирани, за да може отговорността да се разпределя.

Михайлова: 24 000 граждани имат доверие в Пеевски

24 000 български граждани са избрали Делян Пеевски за депутат в Народното събрание. Това значи, че те са му дали доверието си - напълно...

Министър Михайлова съобщи, че през следващите 12 месеца в страната ще бъдат изградени още 19 системи за управление на отпадъците, някои от които ще са с подкрепата на държавния бюджет. Ще използваме също ресурса на ПУДООС за рекултивиране на стари депа, допълни екоминистърът. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика