Михайлова отново се похвали с плащанията по ОПОС

23608
Михайлова отново се похвали с плащанията по ОПОС
Снимка: БГНЕС

През изминалата година Оперативна програма „Околна среда” (ОПОС) бе в ядрото на един от най-големите скандали, когато се оказа, че средствата по нея са замразени. Напоследък обаче министърът на околната среда и водите Искра Михайлова обаче не пропуска да се похвали с положителното развитие на програмата.

„Оперативната програма "Околна среда" достигна вече 50% плащания. За сравнение през юни миналата година плащанията бяха 23%”, каза Михайлова, цитирана от БГНЕС.

Възстановяват плащанията по ОП "Околна среда" до края на март

Плащанията по Оперативна програма "Околна среда" трябва да се възстановят до март месец, съобщи пред "Дарик" министърът на околната сре...

Минисърката каза това, след като връчи ключовете на първите 67 нови пожарни автомобила, закупени със средства по програмата. По проекта се предвижда да бъдат доставени общо 274 пожарни камиона. Вътрешният министър Цветлин Йовчев каза от своя страна, че 134 от тях са леки, 134 – среден клас и 6 специализирани. 4800 комплекта индивидуални средства за защита.

Целите на проекта са екологични от една страна, защото машините са предназначени за българските природни паркове и резервати. 3 са националните паркове у нас, 11 са природните паркове, 55 са резерватите, 35 са защитените резервати. "Това са територии, които съхраняват биологичното разнообразие и природното богатство на България за следващите поколения", каза Михайлова.

Проектът е реализиран с усилията на експерти от двете министерства. Това бе първият етап от него, който е на стойност 97 666 910,33 лв. - 85% от Европейския фонд за регионално развитие и 15% национално съфинансиране. Срокът за изпълнение е 23 месеца.

Припомнете си миналогодишните събития около оперативната програма тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика