Над 40 000 рускоговорящи притежават имоти в България

1675
Над 40 000 рускоговорящи притежават имоти в България

Над 40 000 рускоезични физически лица притежават имоти в България. Това заяви Добромир Ганев, зам.-председател на Управителния съвет на Национално сдружение „Недвижими имоти”, пред "Фокус".

Той посочи още, че напоследък броят руски граждани, които имат желание да придобият собственост не само в България, но и в други дестинации е по-малък поради икономическите проблеми и спада на стойността на рублата към основните други валути. Според него обаче заради атаките в Турция и Северна Африка могат отново да насочат руските туристи към страната ни.

Българите търсят да купят жилище до 50 000 евро

Двустаен апартамент до 50 000 евро на хубаво място и качествено построен. Такова жилище биха искали да си купят българите от София и ...

„Това дава някакви надежди на туристическия бранш, защото там, където има увеличение и ръст в туризма, обичайно е последвано от ръст и в продажбите на имоти на чуждестранни граждани”, подчерта Добромир Ганев. Според него е възможно чисто физически рускоезични граждани да притежават до 350 000 имота в страната.

„Въпросът е, че тези цифри са в обръщение от може би пет – шест години и се коментират от представители на консулствата и посолството на Русия в България, дори на толкова от българското посолство в Москва. Често казано аз съм правил проучвания и физическите лица, които бяха купили до преди две години бяха 40 000. Това са физически лица и трябва да се знае, че една голяма част от имотите се купуват от името на фирми, които те регистрират”, допълни Ганев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика