Оповестяват резултатите от одита на КТБ до края на седмицата

15473
Оповестяват резултатите от одита на КТБ до края на седмицата

Днес изтича срокът от 10 работни дни за преглед на активите и пасивите на банковата група Корпоративна търговска банка (КТБ), възложен на независими одитори от квесторите на двете банки (включително и дъщерната "Креди Агрикол". Това става ясно от информация на Българската народна банка (БНБ).

Докладите на одиторите ще бъдат представени на квесторите, които ще ги внесат в централната банка до края на днешния работен ден. Резултатите ще бъдат публично оповестени до края на тази седмица.

На Бареков му било много странно как едновременно имало колапс и в КТБ, и в ТВ7

В истински антагонизъм се превърна интервюто на лидера на „България без цензура” Николай Бареков в предаването „Всяка...

В КТБ АД прегледът се извършва съвместно от „Делойт Одит" ООД, „Ърнст И Янг“ ООД и „АФА“ ООД, а в „Креди Агрикол България“ ЕАД – от „АФА“ ООД.

В началото на одита на 22 юни от БНБ обявиха, че квесторите в двете финансови институции се ротират:

- Станислав Георгиев Лютов и Елена Здравкова Костадинчев, досега квестори на „Креди Агрикол – България“ ЕАД, са назначени за квестори на „Корпоративна търговска банка“ АД;

- Христина Иванова Стамова, досега квестор на КТБ АД, е назначена за квестор на „Креди Агрикол – България“ ЕАД заедно с Божидар Иванов Аршинков, междувременно заменил Славияна Стоилова Данаилова-Велева.

Забраняват коментарите около КТБ на всеки, свързан с банката

БНБ е излязла с решение на Управителния си съвет, с което се забранява на всеки, свързан с Корпоративна търговска банка (КТБ), да разго...

Промяната цели големината на екипите на квесторите да съответства на обема на работата с оглед на различната големина на двете дружества от групата.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com