"Предай нататък" в бизнеса: компании помагат на други компании да растат

4012
"Предай нататък" в бизнеса: компании помагат на други компании да растат
Снимка: iStock/Guliver

Български фирми от всякакви сектори ще имат възможност да се разраснат и да разширят бизнеса си, подпомагани от опитни съветници и водещи компании с местен и международен опит.

Това ще се случи в рамките на Програмата за растеж на българските предприемачи (Dare to Scale Growth Program), развивана от Endeavor с основен партньор Пощенска банка и с подкрепата на една от водещите софтуерни компании Scale Focus и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Инициативата първоначално ще включва 10 компании с различна дейност, които в рамките на 4 месеца – от септември до декември 2019 г. ще получат ценни съвети как да разширят бизнеса си и да създадат по-добра организация.

Компаниите ще преминат през специализирани обучения, водени от успешни предприемачи от мрежата на Endeavor. В заниманията са заложени основните области, от които всяка успешна компания има нужда - управление на организацията, маркетинг, продажби, финансово планиране и набиране на капитал. Програмата ще се провежда в София.

"Ние от Пощенска банка се включваме с много очаквания в този нов и много амбициозен проект и като партньор на Endeavor България предстои да селектираме най-добрите разрастващи се компании и да им предоставим своите ноу-хау, експертиза и финансиране. Искаме да дадем шанс за развитие на перспективни scale-up компании – като част от корпоративната визия на Пощенска банка да инвестира целенасочено в бизнес средата у нас. Ние сме банката на бъдещето, реализираме заедно с нашите клиенти успешно техните идеи, предоставяме им финансови решения за ефективен бизнес растеж. Ние самите също сме иноватори, които променят пазара на банкови услуги и постоянно въвеждат иновативни продукти, вътрешната ни култура насърчава смелите идеи", каза Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

Всяка компания ще има свой опитен ментор, който ще я наставлява как да се развива и да избегне т.нар. грешки при растежа. Компаниите трябва да си помагат и взаимно, обменяйки опит, а всеки участник трябва да иска да помага на следващите след него (принципът "предай нататък").

Търговските камари на България и Румъния помагат на предприемачи

Русенска търговско-индустриална камара и Българо-румънска търговско-промишлена палата организират обучения и лични консултации с потенц...

Идеята на инициативата е да се образуват все повече средни и големи фирми, които да запълнят дупката между стартъпите и големите и вече утвърдили се компании.

"Чрез програмата Dare to Scale Endeavor си поставя за цел да разшири възможностите пред българските предприемачи да получат достъп до знания и опит в изключително важна за техния успех фаза на развитие – тази на ранния им растеж. На база на световния опит и ресурси на Endeavor ние вярваме, че ще спомогнем за израстването на участниците в Програмата, а с това и за развитието на цялостната икономическа среда в нашата страна. Благодарим за доверието на нашите партньори и съмишленици, с чиято ключова подкрепа успяхме да реализираме този проект", каза Момчил Василев, изпълнителен директор на Endeavor Bulgaria.

Могат да кандидатстват предприемачи от всички сфери на икономиката, независимо от кой български регион са. Условието е да имат свой вече доказан продукт или услуга на пазара, да са реализирали оборот от поне 200 000 лв. за 2018 г., да имат под 150 служители, а бизнесът им да e с потенциал за глобален растеж.

Желаещите да кандидатстват трябва да попълнят онлайн въпросник до 10 май, който ще покаже дали отговарят на нужните изисквания. Избраните компании ще бъдат обявени през юни 2019 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

"Украинската помощ" за земеделци и животновъди: Засега има

Все по-близо до отлагане на пълната либерализация на пазара на ток

С гриф "секретно" и "поверително" са договори с еврофинансиране за 60 млн. лв.

Комисията по туризъм одобри промени за по-лесно наемане на чужди сезонни работници

Бивш социален министър се усъмни дали пенсионерите с минимална пенсия не получават и други доходи

Тристранката обсъжда обезщетенията при безработица

"Единственият път за вход на руски газ ще е през България": Илиян Василев за "Турски поток"

Росен Карадимов: Министерството на иновациите и растежа внася стратегията за развитие на ББР

България увеличава вноса на евтини млечни суровини от Украйна

Турският финансов министър: От юни се задава бърз спад на инфлацията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com