Румен Гечев облече БСП в бяло за банковата ваканция

21343
Румен Гечев облече БСП в бяло за банковата ваканция
Снимка: БГНЕС

В събота и неделя преди срещата при президента в края на месец юни ГЕРБ, ДПС и БНБ са разписали желанието си да бъде въведена банкова ваканция. Идеята е била внесена от гуверньора Иван Искров и подкрепена от двете политически сили. Това заяви депутатът от "Коалиция за България" Румен Гечев в ефира на Нова телевизия.

Според него за да се направи промяната, е трябвало да бъде свикано извънредно заседание на парламента. "Червените" обаче били против и за това не позволили на председателя на НС Михаил Миков да свика извънредно депутатите.

Двама шефове на КТБ са станали защитени свидетели

Членове от управителния съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ) са станали защитени свидетели по делото за нейното източване. Това ...

По думите на Гечев позицията на БСП е била подкрепена и от Асоциацията на банките в лицето на председателя на ус на организацията Левон Хампарцумян.

"Червеният" депутат коментира надълго и нашироко темата около Корпоративна търговска банка (КТБ).

Според него по времето на ГЕРБ финансовата институция е била обилно "поливана" и активите й са се увеличли от 2 на 6 млрд. лв. Ръстът продължил и при това правителство, но по-слабо - от 6 на 7,5 млрд. лв.

Сегашната власт била отговорна и за това, че в момента "едва" около 300 млн. лв. (към края на 2013 г.) пари на държавните фирми са в банката, а не 600 млн. лв., какт по времето на ГЕРБ.

Ген. Атанасов за КТБ: Става дума за банката на сараите

Става дума за банката на сараите. Тя управляваше операциите на ДПС. По този начин членът на Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов ко...

Според Гечев КТБ е изключение от общата ситуация на пазара. Той добави, че става дума за случаят е криминално-политически и в него са намесени политически интереси.

БСП няма да подкрепи предложените промени в законите в този им вид. Според "червения" депутат трябва да се обсъди и вариант, в който държавата не се намесва със средства, а примерно даде на засегнатите фирми акции или ценни книжа, за да компенсират загубите си.

 

 

Само двама от задържаните за източване на КТБ са в ареста

Софийският градски съд (СГС) реши да остави Маргарита Петрова и Борислава Тренева-Кичукова с непроменени мерки "задържане под стража"...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com