С 40 % може да поскъпнат българските мебели

6003
С 40 % може да поскъпнат българските мебели

С 40% може да поскъпнат българските дървени мебели, предупреди днес Христо Йовчевски, член на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост, предаде БГНЕС.

До това рязко увеличение на цените на мебелите може да се стигне, ако онези няколко фирми, които изкупиха от борсата дървения материал, го препродадат с тройна надценка, каквито очаквания вече има.

Служители и собственици на малки и средни предприятия в дърводобивната промишленост излизат утре на протест в столицата, който ще започне от сградата на Министерството на земеделието и храните и ще приключи пред Народното събрание, където те ще се опитат да внесат официално своите искания. Те настояват категорично да спре продажбата на дървесина чрез стоковата борса.

Предприемачите предлагат да се приеме нова наредба за възлагане на дейности и за продажба на дървесината и да се създаде специализирана борса само за този вид суровина. Те искат да не се допуска сключване на дългосрочни договори за възлагане на дейности и за продажба на дървесина, да се забрани на износа на необработен дървен материал и да се създаде тристранен съвет за развитие на горския сектор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика