Симеон Дянков: Пенсионната реформа не биваше да спира

25081
Симеон Дянков: Пенсионната реформа не биваше да спира
Снимка: БГНЕС

Не мисля, че “Южен поток” е свалил правителството. Правителството се свали само с твърде популистична политика, която във времето не може да се поддържа. Това каза в интервю пред БНТ бившият вицепремиер и финансов министър в кабинета "Борисов" Симеон Дянков, който е член на Надзорния съвет на (Внешторгбанк) ВТБ и ректор на висшето Руско икономическо училище.

Според него кабинетът на Орешарски е обещавал прекалено много и е водел твърде недалновидна политика, "която бързо стана ясна във всичките й сфери".

БНБ намалява лихвите по депозитите в КТБ

Управителният съвет на Българската народна банка (БНБ) е взел решение да намали, считано от 01 юли (вторник), лихвените проценти по деп...

На въпрос какво би направил, ако беше министър през последната година, бившият вицепремиер отговаря: Нямаше да спра реформите.

Той добавя: "Практически всички реформи, които вече бяха извоювани и бяха, макар с трудност, приети в обществото, като например пенсионната реформа, не трябваше да се спират, защото те са необходими и следващите правителства пак ще трябва да ги правят. Нещо, което беше извоювано с трудност".

Според Дянков в администрация са се обърнали много реформи и е започнало даване на много пари за ненужни проекти. Той обяснява също така, че има други проекти и не възнамерява да бъде част от следващото правителство.

От думите на бившия финансов министър става ясно още, че ВТБ няма интерес към покупката на Корпоративна търговска банка. Дянков допълва, че позицията на втората по големина руска банка е излязла много бързо и е логична, защото тя се занимава в инвестиционно банкиране и няма клонове, заради което няма интерес към такава сделка.

Оманският фонд преговаря за рекапитализация на КТБ

Държавният инвестиционен фонд на Оман в началото на седмицата е провел преговори с българското правителство и БНБ за рекапитализиране н...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика